El líder de Ciutadans, Albert Rivera.
El líder de Ciutadans, Albert Rivera.
Barcelona

Rivera reclamaa Mas que assumeixi "el seu fracàs" i convoqui eleccions anticipades

El líder de C's demana al president que acati la decisió del Constitucional i que en unes eleccions avançades lideri la llista de CiU en lloc d'amagar-se en una candidatura unitària.

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha reclamat al president Artur Mas que assumeixi "el seu fracàs" i convoqui eleccions anticipades després de la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre per unanimitat la consulta alternativa del 9-N i tots els actes preparatius. El líder de C's, que ha admès des dels passadissos del Parlament que la decisió de l'alt tribunal no l'ha sorprès, ha manifestat: "Qui va d'astut per la vida intentant esquivar l'ordenament jurídic amb un frau de llei, al final es troba amb l'Estat de dret i la democràcia".

Rivera ha afirmat que l'"únic" objectiu de Mas i de l'executiu de CiU era la celebració d'un referèndum "il·legal" i, en aquest sentit, ha demanat al president que acati la decisió del Constitucional, assumeixi "el seu fracàs" i convoqui eleccions anticipades. "Des del punt vista polític i jurídic es pot afirmar que el 9-N de Mas i Junqueras ha fracassat, i estem en l'avantsala d'unes eleccions que permetin elegir un govern no d'astuts, sinó de gent sensata", ha etzibat.

A més, ha tornat a fer una crida al president a tenir el "coratge" i el "valor" de liderar la llista de CiU en lloc d'amagar-se al darrere d'Oriol Junqueras en una candidatura unitària.

Anar al contingut