Albert Rivera va fer precampanya a la Corunya, i Pablo Casado, a Ceuta (EFE)
Albert Rivera va fer precampanya a la Corunya, i Pablo Casado, a Ceuta (EFE)

Rivera proposa a Casado un acord de govern, però el PP diu que "arriba tard"

El líder de Cs parla d'"emergència nacional" i Casado afirma que qui vulgui una alternativa a Sánchez i "els extremistes" s'ha d'unir al PP

RedaccióActualitzat

Moviments de cara a les eleccions generals del 28 d'abril. Albert Rivera vol marcar distàncies amb un PSOE que els últimes dies ha dit que no descartava pactes amb Ciutadans. I ha proposat a Pablo Casado un pacte postelectoral per motius patriòtics, per fer front a Pedro Sánchez i als independentistes. El líder del PP li ha respost que la millor manera de col·laborar era un pacte previ per no dividir el vot de la dreta a les províncies menys poblades.

En un míting a la Corunya, Rivera ha enviat un missatge molt clar a Casado. En un to solemne, li ha ofert un govern de coalició per fer fora Sánchez de La Moncloa:

"Crec que és una emergència nacional enviar Sánchez a l'oposició. És una emergència nacional i jo, com a compatriota i com a espanyol, faré tot el que tingui al meu abast perquè Sánchez se'n vagi a l'oposició. I avui vull demanar, aquí, a Galícia, des de Ciutadans, al Partit Popular, i al senyor Casado, li allargo la mà perquè formem un govern i fem fora Sánchez i els que volen liquidar Espanya."

 

Albert Rivera: "Al senyor Casado li allargo la mà perquè formem un govern" (EFE) 
 


Rivera creu que l'hipotètic govern l'hauria de presidir el líder de la llista més votada.

En principi, Pablo Casado s'hi ha mostrat receptiu:

"Em sembla molt bona idea, quan s'obrin les urnes i comptem quants escons traiem el bloc que no volem continuar veient un govern amb socialistes, comunistes i independentistes."

Però el líder del PP ha matisat la seva posició:

"Qui vulgui unir una alternativa al Congrés a un govern de Sánchez i els extremistes ha d'afavorir que s'uneixin els vots el dia de les eleccions (···). Perquè tots els vots que estan en contra d'Otegi, de Puigdemont, de Torra, d'Iglesias i de Sánchez vagin a parar a la força que pugui liderar aquesta alternativa. I aquesta força és el Partit Popular."

 

Una oferta a Cs amb mala acollida

Recollint la proposta de Rivera, Casado ha volgut marcar posicions i ha ofert al líder de Cs ser el seu ministre d'Exteriors perquè considera que "portaria molt millor la política contra les mentides de Mèxic", entre altres qüestions.

El partit taronja ha trobat, però, que no és el moment de repartir càrrecs. El secretari general de Cs, José Manuel Villegas, ha considerat que l'oferta de Casado no és prou seriosa davant de la "situació d'urgència" que viu el país.

 

Pablo Casado: "Qui vulgui una alternativa a Sánchez i els extremistes ha d'unir forces amb el PP" (EFE) 

Després d'aquestes paraules, pronunciades en un míting a Ceuta, Casado lamentava a través de Twitter que l'oferta de Rivera arribés massa tard per poder fer una llista conjunta per al Senat.
 


El número dos del PP, Teodoro García Egea, subratllava que fins i tot Rivera opina que només donant suport al PP es derrotarà Sánchez.
 


El PSOE, en canvi, manté la porta oberta a un pacte postelectoral amb Ciutadans. I des de Junts per Catalunya asseguren que no impediran la investidura de Sánchez, si s'asseu a la taula del diàleg.

ARXIVAT A:
Pablo CasadoEleccions 28AAlbert RiveraCsPP
Anar al contingut