Rivera plega del bufet d'advocats i reclama una indemnització de 500 dies per any

L'expresident de Ciutadans defensava en el debat polític rebaixar la indemnització màxima per acomiadament a 20 dies per any treballat

Actualitzat

El fitxatge de l'expresident de Ciutadans Albert Rivera pel bufet d'advocats Martínez Echevarría de Madrid ha acabat com el rosari de l'aurora. La sortida abrupta i plena de retrets encreuats entre Rivera i el despatx jurídic l'han tornat a situar al centre d'atenció dels mitjans.

Rivera va arribar al bufet Martínez Echevarría de Madrid després de la desfeta electoral de Ciutadans a les generals del 2019, quan el seu partit va passar de tenir 57 escons al Congrés a tenir-ne 10.

Albert Rivera, que havia començat la seva carrera política al Parlament de Catalunya el 2006, va dimitir com a president de Ciutadans el novembre de 2019 i va començar a treballar a Martínez-Echevarría Advocats el març de 2020. L'abril del mateix any, Rivera va incorporar a l'equip el que havia estat el seu número 2 a Ciutadans, José Manuel Villegas, i va afegir el seu cognom a la firma d'advocats, que va passar a dir-se Martínez-Echevarria & Rivera Advocats.

Albert Rivera, en una imatge de 2019 quan encara era president de Ciutadans
Albert Rivera, en una imatge de 2019 quan encara era president de Ciutadans

Dimarts, Rivera i Villegas van anunciar que deixaven la firma d'advocats i començava la guerra de retrets als mitjans. Malgrat això, a la web del bufet, encara apareixen tots dos ocupant els dos càrrecs més rellevants: Rivera com a president executiu de la firma d'advocats i Villegas com a vicepresident executiu.

Indemnització de 500 dies per any

La polèmica sortida de l'exlíder de la formació taronja del bufet esclata just la setmana abans de les eleccions a Castella i Lleó, on Ciutadans ha governat en coalició amb el PP i on podria patir una desfeta.

Rivera i Villegas acusen la firma d'advocats de "reiterats incompliments contractuals" des que van entrar-hi fa dos anys. Rivera reclama que li paguin una indemnització equivalent al sou fix i variable acordat fins al 2025, o l'equivalent a 500 dies per cadascun dels dos anys que ha estat contractat.

A la banda oposada, els responsables de Martínez-Echevarría acusen Rivera de "baix rendiment", de treballar poc, de falta d'experiència professional limitada a dos anys com a becari a La Caixa, i de no haver-se implicat en els dos anys que ha estat al capdavant del bufet. Davant la indemnització que Rivera demana per marxar, des del despatx d'advocat se'l convida a portar el cas als tribunals perquè asseguren que no estan disposats a facilitar cap acord.

Crida l'atenció que l'exlíder de Ciutadans reclami ara, en deixar la feina, una indemnització de 500 dies per any treballat. Una posició que contrasta amb els 20 dies per any treballat que defensava quan reclamava el contracte únic.

Albert Rivera i José Manuel Villegas descarten, de moment, tornar a la política. Han avançat que iniciaran un projecte "amb més gent" vinculat al món jurídic, del quan no han donat gaire detalls.

Albert Rivera, en una intervenció parlamentària
Albert Rivera, en una intervenció parlamentària (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Albert RiveraCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut