Rivera i Sánchez s'han enfrontat al Congrés, amb el rerefons del cas Carmen Montón (EFE)
Rivera i Sánchez s'han enfrontat al Congrés, amb el rerefons del cas Carmen Montón (EFE)
Madrid

Rivera desafia Sánchez a publicar la seva tesi doctoral, després del cas Montón

El líder de Cs diu al Congrés que "hi ha dubtes raonables" sobre aquesta tesi i Sánchez li respon que ja està publicada

Actualitzat

L'endemà de la dimissió de la ministra de Sanitat per irregularitats en el seu màster, Albert Rivera ha acusat Pedro Sánchez d'amagar la seva tesi doctoral i l'ha animat a publicar-la per esvair dubtes. Ha estat una situació tensa durant la sessió de control al Congrés.

El líder de Ciutadans ha retret al govern del PSOE que vetés la tramitació de la reforma de la llei d'Universitats i li ha demanat a Sánchez que difongui la seva tesi:

"Hi ha dubtes raonables perquè vostè és dels pocs que fa una tesi doctoral i l'amaga. I si això coincideix amb el veto a una llei que obliga a publicar-la, senyor president, hi ha dubtes raonables. Si estem en el cas Cifuentes, en el cas Montón, en el cas Casado, perquè no hi pot haver un cas president del govern?"

El president del govern espanyol ha negat les acusacions i ha carregat contra Rivera:

"En relació amb la meva tesi doctoral i amb el meu títol de doctor en Economia, el que li haig de dir és que la tesi està publicada d'acord amb la legislació. Està penjada a Teseo. Per descomptat que hi és. Informin-se'n vostès bé perquè ho està, senyor Rivera. Sí que ho està. Vostè ha convertit la seva pregunta parlamentària en un fangar."

El govern del PSOE s'ha queixat a Ana Pastor per la forma com ha dirigit el cara a cara entre Sánchez i Rivera. La presidenta de la cambra ha cridat l'atenció al líder de Cs per haver modificat la pregunta parlamentària, que en principi havia de ser sobre Catalunya. Però segons l'executiu, Pastor hauria d'haver forçat Rivera a limitar la pregunta a la que hi havia a l'ordre del dia.

 

 

Casado assegura que està molt tranquil

Des del PSOE, la renúncia de Carmen Montón hauria de ser un exemple a seguir per a Pablo Casado, esquitxat també per un màster polèmic. La portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, ha dit que el president del PP hauria de dimitir. Lastra ha afegit que si no estigués aforat, ja estaria imputat.

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, s'ha manifestat en la mateixa línia i ha valorat la decisió de Montón: "Ha donat un pas endavant en matèria d'exemplaritat i hauria de ser un pas imitat per altres formacions polítiques que tenen al màxim dirigent als tribunals."

Però el líder del PP no es dona per al·ludit: "Jo continuo molt tranquil, sobretot perquè no he canviat en absolut el que he dit des del punt inicial"

A la sessió de control, Pablo Casado també ha protagonitzat un enfrontament amb Sánchez al voltant del conflicte a Catalunya. El líder dels populars ha definit la Diada d'aquest dimarts d'"aquelarre independentista" i ha demanat al cap del govern espanyol que apliqui l'article 155 a Catalunya amb el suport del PP.

ARXIVAT A:
Albert RiveraCsPedro SánchezPSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut