Compareixença d'Albert Rivera des de la MOncloa
Compareixença d'Albert Rivera des de la MOncloa

Rivera demana suport a Rajoy per la moció de censura al Parlament de Catalunya

RedaccióActualitzat

Mariano Rajoy continua amb la seva ronda de contactes amb els líders de l'oposició al Congrés. Aquest matí s'ha reunit amb Pedro Sánchez, el secretari general del PSOE, just abans del Consell de ministres. Aquesta tarda ha sigut el torn del líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Moció de censura

El president del govern espanyol li ha explicat les mesures adoptades després dels últims esdeveniments a Catalunya. Per la seva banda, Albert Rivera ha fet una crida als partits catalans no independentistes perquè se sumin a la seva moció de censura.

"A Catalunya no volem canviar de passaport, volem canviar de govern i per això cal convocar eleccions. Hi ha motius suficients per intentar una moció de censura. L'objectiu és unir a tots els grups de l'oposició per demostrar que la majoria de catalans poden ser una alternativa."

Segons Rivera, Mariano Rajoy li ha dit que plantejarà la proposta de la moció de censura al PP de Catalunya. Rivera ha subratllat que l'oposició unida suma més vots que la majoria independentista.

Mossos d'Esquadra

Rivera també ha dit que totes les forces de l'ordre, també els mossos, hauran d'estar al servei de la democràcia i complir l'estatut.

"Les forces i cossos de seguretat tenen un paper fonamental. És igual sigui quin sigui el cos, tots estan al servei de la democràcia i de l'estatut."

El lider de Ciutadans ha subratllat que el cos dels Mossos està al servei del ministeri fiscal i ha recordat que els mossos ja van retirar les urnes en el referèndum del 9N.

Suspensió de l'autonomia

Albert Rivera ha dit que no creu que la suspensió de l'autonomia de Catalunya sigui l'eina més adequada en aquests moments però també creu que el govern espanyol no ha de descartar cap opció.

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut