Madrid

Rivera demana al PSOE que aclareixi "si vol que Espanya sigui governable o si vol fer govern amb 11 partits"

El líder de C's diu que "Espanya no pot esperar" a tenir govern

RedaccióActualitzat

L'endemà de les eleccions generals que han situat Ciutadans com a quarta força al Congrés dels Diputats i sense la clau de la governabilitat, la formació que lidera Albert Rivera ha refermat la intenció de C's no entrar a cap govern que no pugui encapçalarA més, ha demanat al PSOE que deixi clar si permetrà que el PP pugui governar o promourà un executiu de les esquerres amb partits com Podem, ERC o Bildu, una aliança que, segons diu, és "inviable". En una roda de premsa a la nova seu del partit a Madrid, Rivera ha traslladat la responsabilitat als socialistes.

"Li toca al PSOE moure fitxa. Apel·lo a la responsabilitat i al sentit d'Estat. El PSOE ha de decidir si vol que Espanya sigui un país governable, i ens puguem posar d'acord en unes coses i discrepar en altres. (...) Que ens expliqui Pedro Sánchez si vol governar amb 11 partits". 

El líder de C's ha afegit que "Espanya no pot esperar" a tenir govern, sinó que "ha de començar la legislatura per reformar el país" i ha reivindicat que la seva formació pot tenir un paper "clau" en aquest procés. També ha rebutjat qualsevol pacte amb Podem, pel compromís de convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya. 

Preguntat per si feia autrocrítica per no haver aconseguit un resultat tan ambiciós com apuntaven alguns sondejos, Rivera ha carregat contra la llei electoral espanyola i ha promès que intentarà canviar-la. 

També ha destacat que el PP i el PSOE, tot i haver perdut l'hegemonia, continuen tenint un pes. El dirigent de C's ha remarcat que C's ha passat dels 1,4 milions de les municipals del maig a 3,5 en aquestes eleccions generals i s'ha mostrat "satisfet" amb aquest balanç. 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut