Els esforços de Rivera per limitar la crisi de Ciutadans pel veto a Sánchez
Albert Rivera fa pinya amb els membres del Consell General de Ciutadans (EFE)

Rivera convida els crítics que volen pactar amb Sánchez a crear el seu partit

El líder de Ciutadans insisteix que no pensa pactar amb el PSOE i dona per tancada la crisi interna en un discurs davant el Consell General del partit

RedaccióActualitzat

Albert Rivera desafia tots els que critiquen el seu no rotund a la investidura de Pedro Sánchez. Més enllà d'aquesta posició, el líder de Ciutadans convida els discrepants de la seva formació a crear un nou partit i pactar amb els socialistes perquè diu que ell no ho pensa fer.

Rivera ha tret pit aquest divendres en el seu discurs davant el Consell General de Cs, el màxim òrgan del partit, enmig del degoteig de dimissions, com les de Toni Roldán i Javier Nart. I també l'augment dels partidaris de l'abstenció a la investidura de Sánchez, que censuren el flirteig amb Vox.

Era la primera aparició del president de Ciutadans després de la sortida de les veus crítiques i no només no s'ha fet enrere sinó que ha contraatacat:

"Direm no a Sánchez i sí a Espanya (···) Si alguns pensen que el 'sanchisme" ha de campar al seu aire, en tot cas que presentin un partit polític i que se sumin a Sánchez."

 

Rivera tanca tota possibilitat a pactar amb Sánchez (EFE) 


Un dels al·ludits, Toni Roldán, ha contestat, a través d'un tuit, que la solució passa per asseure's a negociar i pactar reformes, no per crear partits.

 

 

Pressions 

Fonts de Ciutadans han aclarit després que la invitació a formar un altre partit no anava dirigida a Roldán o a Nart, sinó a qui l'està pressionant des de fora perquè s'abstingui en la investidura.

Aquesta era la reflexió de Rivera durant el discurs:

"Respectaré l'opinió d'una patronal, d'un sindicat, d'un mitjà de comunicació o de qualsevol espanyol, però, com que soc liberal, sempre demanaré la llibertat per prendre decisions lliurement sense tuteles ni pressions."

 

El líder de Ciutadans considera que els casos de corrupció impedeixen al PP ser l'autèntica oposició (EFE) 


Segons Rivera, el no a Sánchez suposa defensar els interessos d'Espanya i no trair els votants de Ciutadans que van anar a les urnes amb la promesa que no es pactaria amb el PSOE. I assegura que Ciutadans serà l'autèntica oposició perquè el PP no ho pot ser.

"Si l'única oposició a Sánchez són els que tenen 55 casos de corrupció per resoldre, si l'única oposició a Sánchez és el cas Bárcenas, la Gürtel o el cas Lezo, Sánchez hi serà una dècada, no una legislatura."


Una de les possibilitats és que Albert Rivera destitueixi aquest estiu els crítics de la direcció.
 

Rivera dona per tancada la crisi interna (EFE)

 

ARXIVAT A:
Albert RiveraCsInvestiduraEleccions
Anar al contingut