Rivera: "Aquí no hi haurà ni vencedors ni vençuts, com en la Transició"

El líder de Ciutadans fa una crida al diàleg i recorda que "ningú té majoria absoluta, els espanyols ens han donat una lliçó"

RedaccióActualitzat

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha fet una crida al "canvi, al diàleg i al treball", en la seva intervenció en la segona jornada del debat d'investidura de Pedro Sánchez. El president de Ciutadans, s'estrena al congrès, demanant que els polítics "es posin les piles", i recordant la Transició:

"Aquí no hi haurà ni vencedors ni vençuts, com en la Transició"

Rivera ha recordat que "els espanyols ens paguen el sou" i són realment "els nostres caps" i ha volgut fer palès que "9 milions d'espanyols han votat dos nous partits" i que s'ha d'escoltar "la veu del poble". Rivera ha llençat un avís als "que no volen dialogar" i els ha dit que "els esperen temps foscos".

Des de la tribuna de l'hemicicle, Rivera ha volgut recordar que s'ha de governar "entre els 350 representants" a la cambra i ha recordat que "ningú té majoria" i que, per tant, "s'haurà de fer entre tots". Rivera ha seguit inssistint que "això no va de blanc i negre, de blaus i vermells", i ha aclarit que "tots haurem de cedir".

Albert Rivera ha volgut adreçar unes paraules en català i ha dit que "entre tots reformarem Espanya". Ha insistit que "no es permetrà un referèndum" i ha recordat que "en això la majoria de la cambra hi està d'acord." Rivera, responent als crits de "Catalunya lliure!" d'alguns representants polítics a l'hemicicle, ha contestat així:

"Visca Catalunya lliure de corrupció."

Rivera ha citat, per tancar el seu primer torn de paraula, Suárez i ha dit que "la vida sempre et dóna dues opcions, la còmoda i la difícil", i ha aclarit que C's ha triat "la via difícil i que n'estic orgullós".

"Hem baixat a l'arena i ens hem posat a treballar, només en dos mesos."

 

Sánchez agraeix a Rivera la predisposició per a l'acord i el diàleg

En el torn de rèplica, Pedro Sánchez, amb un to conciliador, ha volgut destacar "la urgència dels espanyols per un govern de canvi". Ha parlat de l'acord amb C's, que inclou més de 200 mesures per "beneficiar els ciutadans", i ha agraït en dues ocasions "l'esforç i la valentia d'acord per part de C's". Sánchez s'ha compromès a "no fer més retallades" i a fer "una reforma fiscal per lluitar contra el gran frau fiscal sense perjudicar els treballadors."

Rivera a Rajoy: "Algú es creu que Rajoy netejarà Espanya de corrupció? Si no ha sabut netejar casa seva."

Albert Rivera ha deixat la mà estesa al PP per tal que se sumin a l'acord amb el PSOE però ha dit que "Rajoy no pot encapçalar la nova etapa política." El líder de C's li ha retret al president en funcions els casos de corrupció que afecten el PP. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut