Rivera ampliarà l'executiva de Ciutadans per diluir el pes dels crítics
El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, durant la reunió de l'executiva d'aquest dilluns (EFE)
Madrid

Rivera ampliarà l'executiva de Ciutadans per diluir-hi el pes dels crítics

Amb una direcció d'un màxim de 50 membres, les veus crítiques amb l'estratègia de pactes quedaran en una posició encara més minoritària

Actualitzat

Després de tancar la crisi interna pel gir a la dreta del partit i la negativa a facilitar la investidura de Pedro Sánchez, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, busca reforçar el seu control sobre l'executiva ampliant-la a 50 membres i amb més presència de dirigents pròxims a les seves tesis.

Tres setmanes després dels adeus de Toni Roldán i de Javier Nart, aquest dilluns la direcció del partit taronja ha convocat per sorpresa un consell general per al 29 de juliol, amb un únic punt a l'ordre del dia: ampliar l'executiva fins a un màxim de 50 persones, deu més que el topall actual (40), tot i que els membres de la direcció són 34.

La decisió d'augmentar els integrants de l'executiva s'explica per la necessitat d'adaptar l'òrgan al creixement del partit, segons ha explicat el secretari general, José Manuel Villegas. D'altres fonts de Ciutadans, però, apunten que el que es vol és oferir una imatge de "més pluralitat i democràcia interna", però remarcant que és Rivera "qui decideix qui entra i qui surt de la direcció".

Amb l'ampliació de la direcció, passaran a formar-ne part vicepresidents autonòmics, presidents de parlaments regionals, alcaldes i nous diputats, tots de la confiança de l'actual cúpula del partit. De passada, les veus crítiques amb l'estratègia de pactes queden en una posició encara més minoritària.

Entre les possibles noves incorporacions, alguns dels noms que sonen són els dels diputats Edmundo Bal i Joan Mesquida, fitxatges personals de Rivera, o el portaveu del partit a l'Aragó, Daniel Pérez.

 

La portaveu de Ciutadans al Parlament, Lorena Roldán, atenent mitjans de comunicació aquest diumenge (EFE)

 

Primàries a Catalunya

D'altra banda, a Catalunya, el partit taronja es prepara per a un hipotètic avançament de les eleccions al Parlament i celebrarà primàries els dies 24, 25 i 26 de juliol per escollir el seu cap de llista.

Segons ha explicat Villegas, per posar en marxa el procediment de primàries se celebrarà un consell general telemàtic aquest dimecres, que activarà el procés. A partir de divendres, dia 19, els aspirants a agafar el relleu d'Inés Arrimadas podran presentar les seves candidatures.

L'actual portaveu de Ciutadans al Senat i al Parlament, Lorena Roldán, té el suport de la direcció per encapçalar la candidatura.

 

ARXIVAT A:
Cs
Anar al contingut