Rivera amplia la direcció de Ciutadans amb 22 afins i fa fora cinc crítics

Lorena Roldán, nova portaveu del partit en lloc d'Arrimadas

Juli RodésActualitzat

Ciutadans ha posat en marxa el nou consell general, la direcció del partit, ampliat a 50 persones a proposta del president, Albert Rivera.

El màxim òrgan de Cs entre congressos s'ha ampliat de 35 a 50 membres, però hi han entrat 22 persones, totes elles afins a Rivera, arran de les dimissions d'alguns crítics que han tingut lloc en les últimes setmanes.

L'ampliació de la direcció, de fet, és vista per molts com una maniobra de Rivera per diluir el sector crític.

Aquest dilluns, a més, n'han sortit cinc integrants: els diputats en el Parlament Matías Alonso i Antonio Espinosa, responsables, respectivament, de les àrees de Defensa i Foment; la portaveu a Jaén, Raquel Morales, responsable d'Infància i Menors; la portaveu a Castella-la Manxa, Orlena de Miguel, responsable de Mobilitat i Seguretat Vial, i Fernando Maura, exportaveu d'Afers Exteriors al Congrés, responsable de l'àrea d'Exteriors.

 

Arrimadas se centrarà en el paper de portaveu al Congrés dels Diputats (EFE/Mariscal)

 

Malgrat aquests moviments a la direcció, Rivera ha assegurat que "aquí no es deixa ningú enrere" i ha assegurat que les cinc persones que abandonen la direcció són "absolutment fonamentals" per a Ciutadans i treballaran en altre àmbits.

"Mentre jo sigui president, en aquest partit hi haurà democràcia, però també treballem tots a una perquè el govern d'Espanya sigui taronja."


Altres crítics amb Rivera i la decisió de votar no a la investidura sí que continuaran formant part del consell general: el vicepresident de Castella i Lleó, Francisco Igea, el líder de Cs al Parlament Europeu, Luis Garicano, i els diputats Nacho Prendes i Marta Martín.

Entre les incorporacions destaquen els fins ara independents Edmundo Bal, exadvocat de l'Estat, i Sara Jiménez, advocada i activista en defensa dels gitanos; Javier Imbroda, conseller d'Educació d'Andalusia; i Daniel Pérez, portaveu de Cs a les Corts d'Aragó.


Fitxatges del PP

També formen part de la nova executiva Joan Mesquida, que va ser director general de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil amb Zapatero; i dos expresidents autonòmics del Partit Popular: Ángel Garrido, que ho va ser de Madrid, i José Ramón Bauzá, que ho va ser de les Balears.

 

Lorena Roldán és la nova portaveu del partit, en comptes d'Inés Arrimadas (EFE/Mariscal)

 

S'incorpora també a la direcció de Cs Lorena Roldán, que substitueix Arrimadas com a màxima figura a Catalunya i com a portaveu en el Congrés dels Diputats.

Recentment ja va tenir lloc la incorporació de Marcos de Quinto, diputat al Congrés i exvicepresident de Coca-Cola.


Una llum taronja

Albert Rivera, artífex dels canvis que s'han materialitzat aquest dilluns, ha assegurat que es tracta de "gent preparada, lleial al projecte de Cs i a Espanya, amb experiència laboral i alguns també política".

 

Albert Rivera ha ampliat la direcció de Cs i s'ha envoltat de persones afins a la seva direcció (EFE/Mariscal)

 

"Un equip de gent diversa", ha afegit, que hi són per defensar "la llibertat, la igualtat i la unió."

"Nosaltres sabem on anem: a un projecte guanyador."

"En aquests moments d'incertesa hi ha una llum al final del túnel de la legislatura, una llum taronja, potent, neta, que il·lumina un futur diferent."

ARXIVAT A:
CsAlbert Rivera
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut