Quintero ha estat l'autor del segon gol de River Plate

River Plate es proclama campió de la Copa Libertadores al Bernabéu (3-1)

La màxima competició del futbol sud-americà s'ha decidit després d'una pròrroga molt intensa en què River s'ha mostrat superior

Imma PedemonteActualitzat

Ambient de gala a l'estadi Santiago Bernabéu per acollir la final de tornada de la Copa Libertadores, amb una llotja farcida d'argentins del futbol espanyol, com Leo Messi o Diego Simeone, i de jugadors com Griezmann o James, que no s'han volgut perdre l'espectacle.

Les dues aficions han posat color a una primera part on s'ha vist poc futbol i on les intencions més clares les ha tingut Boca Juniors. La gespa curta i ràpida ha ajudat a les imprecisions dels dos conjunts de Buenos Aires, i qui n'ha tret més profit és l'equip de Gustavo Barros Schelotto. Seves han estat les ocasions més clares. La de Pablo Pérez, en el minut 11; la combinació entre Benedetto i Pablo Pérez arran d'una falta, en el minut 30, o el rebuig amb els de punys a què s'ha vist forçat Armani quan Villa l'ha posat a prova.

Tants intents han portat fins al gol, un minut abans del descans. Benedetto ha aconseguit el 0-1 en el minut 44, després que Pinola i Maidana no l'hagin pogut aturar i s'hagi trobat sol davant Armani.

River, que en teoria estava jugant "a casa", ha sortit, a la segona part, a posar les coses a lloc i ho ha aconseguit. Ha imprès més ritme al seu joc, ha buscat porteria a través de Nacho Fernández i Palacios, i ha estat finalment Lucas Pratto qui ha superat Esteban Andrada en el minut 68, en una extraordinària combinació, justament, amb els homes més ofensius, Palacios i Nacho Fernández. L'empat a 1 ha tornat a calmar el partit fins que s'ha arribat a la pròrroga.

Només començar el temps extra, Wilmar Barrios ha vist la segona targeta groga i ha deixat Boca amb 10 jugadors. Aquesta inferioritat numèrica ha servit per decantar la balança, i Quintero ha fet el 2-1 per a River. El colombià ha fet un xut potent sense resposta possible. Un golàs.

A més, Gago s'ha lesionat en el minut 116 i ha deixat Boca amb 9 jugadors. River ha anat a totes, i també Boca, amb el porter Andrada a l'atac. Ja complert el minut 120, River ha pogut fer el tercer a porteria buida. Pity Martínez ha aprofitat l'absència d'Andrada per rematar el marcador i el partit, i assegurar per al seu equip la Copa Libertadores.