València

Rita Barberá: "No dimiteixo i ni m'ho plantejo"

Durant una compareixença informativa a la seu del PP a València, la senadora popular ha assegurat que no ha contribuït, ni ha ordenat cap blanqueig de diners: "No he tingut mai una caixa B"

RedaccióActualitzat

La senadora Rita Barberá, exalcaldessa de València, ha apuntat que "mai he tingut una caixa B" i ha assegurat "molt claret i molt fort" que no pensa plegar: "No dimiteixo. És que ni m'ho plantejo. No conec res del que se m'acusa". Barberà ho ha dit en una roda informativa que ha fet aquest migdia a la seu del Partit Popular de la Comunitat Valenciana. Enmig d'una gran expectació periodística, la senadora ha explicat: "No he contribuït a cap blanqueig de diners, ni he ordenat, ni he conegut cap blanqueig de diners ni en el grup municipal ni en cap lloc". Ha desvinculat també el seu equip i tots els seus regidors de la suposada xarxa de corrupció investigada en el cas.

"Tot el que s'ha dit fins ara és absolutament fals", ha afirmat la senadora popular, en relació amb les acusacions derivades de "l'operació Taula" sobre la suposada corrupció al PP a la Comunitat Valenciana. Ha reconegut, però, que ha concedit donatius mensuals al partit de 60,10 euros i extraordinaris que "mai" li han tornat. I també ha subratllat: "Mai s'ha manipulat cap contracte o adjudicació a l'Ajuntament de València durant els 24 anys que he estat alcaldessa".

Barberà ha volgut dir amb rotunditat que ni li ha passat pel cap plegar, "tot i les ànsies irrefrenables de l'esquerra per lapidar-me de la política". En aquest sentit, la que va ser alcaldessa de València ha advertit que si algú té la "temptació" de comparar-la amb Esperanza Aguirre, ha matisat que la dirigent madrilenya ha dimitit com a presidenta del PP de Madrid, d'un càrrec orgànic però no institucional, mentre que ella no té càrrec orgànic del qual dimitir.

 

 

Rita Barberà ha assegurat "Sóc una persona honrada, tant des del punt de vista econòmic com moral". Ha assenyalat que ha preferit mantenir un "silenci prudent sobretot pel desconeixement del sumari", i ha lamentat "les mentides impunes", "condemnes mediàtiques" i "l'apallissament públic" que està tenint.

L'exalcaldessa ha apuntat que "no és cert el privilegi de l'aforament" per ser senadora. Ha remarcat que això "no significa ni immunitat, ni impunitat, ni blindatge" per ser jutjat en aquest cas. El tribunal que correspongui la jutjarà com a qualsevol persona, ha dit Barberà.

Aquesta és la primera vegada que l'exalcaldessa fa una compareixença pública als mitjans després de "l'operació Taula", en què s'investiga nou dels deu regidors del grup municipal popular a l'Ajuntament de València, i també a exedils i assessors del seu equip de govern en la legislatura anterior. Membres del PP li van demanar a Barberá que donés explicacions públiques. Aquesta mateixa setmana, el jutge va demanar certificació de l'aforament de la senadora al Tribunal Suprem.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut