#RIPTwitter? Creix el caos amb la renúncia de centenars d'empleats per l'ultimàtum de Musk

Amb el degoteig de renúncies, Twitter ha tancat els edificis d'oficines i ha desactivat l'accés a la consigna dels empleats fins dilluns

Paula Florit GomilaActualitzat

L'ultimàtum d'Elon Musk als empleats de Twitter per decidir si es quedaven o marxaven acabava aquest dijous. Hores abans de l'hora límit, l'ambient a la companyia sembla que ha estat un caos.

De fet, el desgavell va començar gairebé des del minut 1 que Musk va comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars. D'entrada, ja va acomiadar la meitat de la plantilla, de 7.500 treballadors. A la resta, aquest dimecres, els va plantejar el dilema que havien de resoldre en dos dies: marxar o "construir el Twitter 2.0" i "treballar moltes hores a alta intensitat".

Doncs bé, segons mitjans com el New York Times, malgrat que els últims dies el multimilionari i el seu equip s'han reunit amb els empleats que consideraven essencials perquè es quedessin, centenars de treballadors han optat per plegar. Alguns ho han anunciat a la mateixa xarxa social que ara abandonen.

Tots han emprat el hashtag "LoveWhereYouWorked" --estima on treballaves--, fent referència a un cartell lluminós que sembla que llueix a les oficines de la companyia, amb el mateix missatge, però en present: "Love where you work" --estima on treballes--.

Una altra treballadora assegura que plega després de 7 anys i mig i que ha estat molt difícil prendre la decisió.

Amb missatges d'agraïment, aquesta altra assegura que plega després de dos anys:

Els treballadors que han decidit marxar rebran tres mesos d'indemnització per acomiadament, segons el mateix Elon Musk els va comunicar quan els va plantejar el dilema.

Oficines tancades tot el cap de setmana

Amb el degoteig de renúncies, Twitter ha comunicat a la plantilla per correu electrònic que tanca "els nostres edificis d'oficines" i desactiva l'accés a la consigna dels empleats fins dilluns.

S'especula que ho ha fet per evitar un sabotatge al servei per part d'alguns dels treballadors que hagi decidit plegar.

Mentrestant, a la façana de la seu de Twitter a San Francisco, segons un vídeo que corre a les xarxes, s'hi ha projectat un missatge on es critica Ellon Musk i se'l titlla de dictador, llepaculs, paràsit o racista.

Enmig de tot això, Elon Musk, que justifica la reducció de la plantilla com a mètode per reduir costos i purgar els treballadors descontents, ha fet alguns tuits amb el seu to irònic habitual. Com aquest, en què fa mofa d'un dels altres hashtags que s'ha popularitzat les últimes hores: "RIPTwitter".


Twitter, en risc de mort?

"RIPTwitter" ha omplert la xarxa de mems apel·lant a la mort de Twitter. Des de làpides amb l'epitafi que Musk havia matat el servei o tuits fent broma amb el missatge que només queda un empleat a la companyia.

De fet, el temor que Twitter pugui arribar a desaparèixer és real entre alguns usuaris, que es plantegen si la companyia podrà sobreviure amb aquesta retallada tan dràstica de la plantilla.

Per exemple, el periodista nord-americà Aaron Rupar, amb prop d'un milió de seguidors a la xarxa, mostrava la seva preocupació per perdre els fils i els vídeos que ha compartit els últims anys seguint la política dels Estats Units: "He estat més de 5 anys documentant la política dels EUA aquí". "No m'ha passat pel cap fins fa molt poc que tot allò es podia perdre", assegura.

Alguns usuaris han informat d'errors iniciant la seva sessió, entre altres problemes tècnics les últimes hores, i alguns fins i tot recomanen descarregar-se els tuits per salvar-los.

El d'avui ha estat un episodi més del terrabastall que ha provocat l'arribada d'Elon Musk a Twitter, després de mesos d'estira-i-arronsa amb el consell d'administració de la companyia.

La setmana passada, va decidir aturar l'accés al seu servei de pagament Blue, que uns dies abans donava als subscriptors el símbol blau d'usuari verificat després de l'allau de falsos verificats que es feien passar per companyies i personatges públics, que van provocar, en alguns casos, greus danys a la seva imatge.

ARXIVAT A:
TwitterXarxes socials
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut