Imatge d'arxiu de la concentració a Ripoll denunciant els atemptats
Imatge d'arxiu de la concentració a Ripoll denunciant els atemptats
Ripoll

Ripoll arribarà "fins al final" per saber-ho tot del vincle entre l'imam i el CNI

Ripoll es presenta com a perjudicat en el judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils

RedaccióActualitzat

Quan fa sis mesos dels atemptats de Barcelona i Cambrils encara hi ha moltes preguntes sense resposta. L'Ajuntament de Ripoll, d'on eren la majoria dels joves que van participar en els atemptats, ha anunciat que s'ha presentat com a perjudicat en la causa judicial. Així ho ha anunciat el seu alcalde, Jordi Munell, que ha explicat que l'objectiu és "tenir accés a tota la informació" per aconseguir arribar "fins al final", tot i que estan a l'espera de la resposta del jutge.

Munell ha denunciat els "silencis" i la falta de respostes per part del govern espanyol i el Ministeri de l'Interior sobre la vinculació de l'imam de Ripoll, Abdelbaki Es Satty, considerat el líder del grup que va atemptar a la Rambla de Barcelona i a Cambrils, amb el CNI.

 

Notícia relacionada: El president de la comunitat musulmana: "La gent ens ha ajudat molt; tenim un imam nou i estem tranquils"

 

La vinculació entre l'imam i el CNI, que va transcendir fa uns mesos, encara no s'ha explicat i és una "gota que clama més el dolor", ha denunciat l'alcalde:

"Sempre tindrem la pregunta a la ment: si algú tenia la informació es podria haver evitat? (...) No cessarem fins que hi hagi una resposta i demanarem les responsabilitats als que tenien aquesta informació".

 

L'alcalde ha retret un cop més el que consideren una falta de col·laboració de les forces de seguretat espanyoles i el Ministeri de l'Interior.

"Els ciutadans ens demanen explicacions i sembla que estiguem jugant en una lliga diferent",

En aquest sentit, Munell es referia al subdelegat del govern espanyol a Girona, José Manuel Sánchez-Bustamante, per no haver dit "ni ase ni bèstia" durant la junta de seguretat del setembre a Ripoll. En aquell moment, encara no havia transcendit la vinculació entre l'imam i el CNI, però creu que era el moment idoni per "compartir aquella informació". Per Munell, aquest fet alimenta encara més la "teoria de la conspiració".

 

Treballen per prevenir la captació sectària dels joves

L'alcalde ha comparegut amb representants de diferents departaments de la Generalitat per explicar la feina que han fet durant aquest mig any per a un nou model de convivència. Segons ha dit, des dels atemptats s'està treballant per mirar de detectar situacions de radicalisme ideològic i "prevenir la captació sectària dels joves".

En aquest temps, s'han creat més de dotze taules de diferents àmbits com ara educació, salut i seguretat, entre d'altres. Ara es treballa deixant d'enfocar fonamentalismes religiosos com a causes del problema i s'apunta a "captacions per sistemes sectaris".

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut