Actualitat blaugrana

Rijkaard esquiva parlar del futur i reclama atenció per al partit contra el València

Tot i que hi ha més ulls fixats en el futur que no pas en el present, el Barça afronta diumenge un partit important contra el València al Camp Nou. Mentre es debat sobre el pròxim entrenador blaugrana i els possibles fitxatges, l'equip necessita vèncer els xe a l'estadi per intentar retallar distàncies amb el Vila-real i retornar a la segona posició del campionat. Sembla, però, que hi ha més interès en conèixer el futur de Rijkaard que no pas en el desenllaç del campionat. L'holandès, no obstant, esquiva parlar del futur i reclama atenció per la visita del València. Touré Yayá és baixa d'última hora.

Actualitzat

El de diumenge és un partit important -"molt, molt important" ha dit Rijkaard- per al Barça. A la roda de premsa posterior a l'entrenament d'aquest dissabte, però, pràcticament no hi ha hagut preguntes dirigides a abordar l'enfrontament, sinó que la gran majoria s'han centrat en Rijkaard i el seu futur a can Barça.

L'equip blaugrana crema les seves últimes opcions per recuperar el segon lloc del campionat i estalviar-se així la prèvia de la Lliga de Campions, però l'actualitat del club està focalitzada en el nou projecte culer. I pel que sembla Rijkaard no hi té reservat cap lloc. Als noms de Mourinho i Guardiola s'hi ha afegit en les últimes hores el de Laudrup i també el de Carlo Ancelotti. Pel que fa als jugadors, el batibull de noms és infinit.

Però ni d'aquestes ni d'altres qüestions relacionades amb el futur ha volgut parlar Rijkaard. L'holandès no ha volgut donar excuses per a la mala temporada que està fent el seu equip però sí que ha lamentat la mala sort en moments puntuals -semifinals de la Copa i de la Champions. "A vegades, la línia entre l'èxit i el fracàs no és tan gran", ha dit l'entrenador.

I sobre el futur, res de res. Rijkaard ha assegurat que està treballant en la planificació del club de cara a la temporada que ve amb les seves opinions, però en cap cas s'ha doblegat davant la insistència dels periodistes per dir si continuarà o no a la banqueta. "No té sentit parlar del futur. Demà tenim un partit molt important i ara no és el moment", s'ha justificat.

Per Rijkaard l'únic objectiu que li queda a l'equip és acabar el campionat amb dignitat i aconseguir transmetre actitud i esforç als aficionats. Després, l'holandès ha defensat els seus homes i ha evitat parlar dels possibles errors que han portat la plantilla al segon any en blanc. "No estem en posició de demanar res al públic perquè el que ells volen és el que nosaltres volem i les circumstàncies són les que són", ha sentenciat.

L'equip a Manchester i Ronaldinho, de farra

A Rijkaard també se li ha preguntat sobre la nit de festa que suposadament va viure Ronaldinho dilluns a la matinada. Segons publica l'agència DPA, el brasiler va sortir amb els amics mentre els seus companys vivien les hores prèvies a l'important enfrontament de Manchester. Rijkaard, però, no ha volgut entrar ni en aquesta ni en cap altra valoració sobre els seus homes i s'ha erigit com el centre de totes les crítiques, en un nou gest de defensa dels seus pupils.

Sobre la convocatòria per al partit de demà, cal destacar el retorn a la llista d'Oleguer, Márquez i Giovani. Touré és baixa perquè no s'ha recuperat de la distensió al turmell i els tècnics s'han estimat més reservar-lo per al derbi amb el Madrid de la setmana que ve.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut