Barcelona

Rigau es defensa: "Complia un mandat parlamentari"

La consellera d'Ensenyament ha defensat la seva actuació i ha negat haver donat ordres als directors d'instituts perquè acollissin el procés participatiu

Actualitzat

La consellera Irene Rigau ha defensat la seva actuació en la declaració que ha fet al Tribunal Superior de Justícia pel 9-N. Rigau ha estat molt breu: no ha respost les preguntes del fiscal ni de l'acusació particular i ha negat haver donat ordres als directors d'instituts perquè acollissin el procés participatiu.

A la sortida, amb la mà al pit, Rigau ha baixat les escales i ha estat aplaudida per la munió de persones congregades per donar-li suport.

L'escena ha estat ben semblant a l'entrada, Rigau ha arribat al TSJC acompanyada pels seus companys de govern, com la vicepresidenta, Neus Munté, o el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i la resta de membres de l'executiu, i ha estat rebuda per centenars de persones, entre les quals hi havia força dirigents polítics de les candidatures de Junts pel Sí, com Raül Romeva o Lluís Llach; dirigents de Convergència, com Jordi Turull, i d'Esquerra, com Marta Rovira; de la CUP, com Antonio Baños, i de Catalunya Sí que es Pot, amb Lluís Rabell, o d'UDC, amb Ramon Espadaler.

Les compareixences d'avui i dijous són fruit d'una querella de la Fiscalia per quatre delictes.

Per donar suport als querellats, s'han convocat diversos actes de protesta, als quals ahir s'hi va afegir l'Ajuntament de Barcelona, amb l'alcaldessa, Ada Colau, al capdavant.

L'exvicepresidenta, Joana Ortega, declara aquesta tarda, a partir de les 4, i dijous ho farà el president en funcions, Artur Mas.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut