Girona

Rigau diu que el professorat "hauria de somriure 24 hores perquè té la feina assegurada"

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, insisteix que cal replantejar el model educatiu actual per superar els alts índexs de fracàs escolar. En una ponència al fòrum Tribuna de Girona, Rigau va defensar que tant les famílies com la comunitat docent s'han d'implicar a fons en aquesta tasca. En resposta a un portaveu del sindicat de mestres USTEC sobre com millorar la motivació del professorat, Rigau ha contestat que, en un moment de crisi com l'actual, els mestres han de valorar més l'estabilitat del seu lloc de feina.

Actualitzat
Convidada a un cicle de conferències entorn del món educatiu que ha organitzat Tribuna de Girona, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que el professorat "hauria de somriure 24 hores perquè té la feina assegurada". Per la consellera, la crisi econòmica i els 600.000 parats que hi ha al país han de fer que els mestres i professors  tinguin una motivació extra per canviar les coses. "Els ensenyants hem d'estar a l'altura del país", ha afegit, en aquest sentit.

Rigau ha insistit que l'actual sistema educatiu necessita una sacsejada i un replantejament en molts dels seus aspectes. És per això que ha reclamat la implicació del professorat per millorar l'elevat índex de fracàs escolar i ha fet una crida perquè facin valer la seva autoritat a les aules i retornin l'alumnat a la "cultura de l'esforç".

Per Rigau, cal exigir més als alumnes i no avaluar-los per la situació personal que viuen a casa o les dificultats que tenen per aprendre sinó pels resultats que obtinguin. "S'ha de tenir en compte el punt d'arribada i no tant el punt de sortida", ha manifestat. També ha demanat a les famílies que respectin les decisions que el professorat pren sobre els seus fills: "Que cadascú es cuidi del que li toca", ha demanat.

La consellera també ha apuntat a un canvi en el model de sancions que s'imposa als alumnes. Rigau, que ha parlat de "modernitzar les sancions", ha afirmat: "Però si els expulses tres dies i encara te'n demanen més!" La titular d'Educació considera, a més, que "treure bones notes no està de moda" i que això fa que alguns alumnes no s'esforcin "per no ser diferents i no perdre els companys".


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut