Rigau i Wert, durant la sectorial d'Educació d'aquest dimecres. (Foto: ACN)
Rigau i Wert, durant la sectorial d'Educació d'aquest dimecres. (Foto: ACN)
Madrid

Rigau considera que el Ministeri demostra "precipitació i improvisació" flexibilitzant l'aplicació de la LOMCE

De moment, el Ministeri només aprovarà els de Primària i els de Formació Professional bàsica, que començaran a implantar-se el curs vinent, i ajorna el desenvolupament dels currículums de Secundària i Batxillerat.

RedaccióActualitzat

Amb l'oposició frontal de les comunitats no governades pel PP i amb alguna crítica també dins les seves files, al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, no li ha quedat més remei que flexibilitzar la definició dels continguts curriculars de la LOMCE. De moment, el ministeri només aprovarà els de Primària i els de Formació Professional bàsica, que començaran a implantar-se el curs vinent, i ajorna el desenvolupament dels currículums de Secundària i Batxillerat.

La consellera d'Educació de la Generalitat, Irene Rigau, creu que "ha quedat clara la improvisació i precipitació" del Ministeri en haver accedit a "fraccionar" el desenvolupament curricular de la Lomce. Per Rigau, precisament el curículum de Primària que sí que implantarà el ministeri "és el de principal aplicació". El govern català manté que la Lomce "és de difícil aplicació" i ha afegit que caldrà "conciliar l'obligació de ser fidels als nostres parlaments i de donar el millor servei als nostres alumnes".

Pel que fa al projecte de FP bàsica, la consellera ha explicat que, si bé s'ha anunciat un finançament lligat al fons europeu, "aquest és per molts anys i per moltes comunitats" i ha considerat que això no dóna "cap seguretat a les comunitats".

Per la seva banda, Wert ha dit que sí que hi ha temps per adaptar els currículums i que sempre es queixen les mateixes comunitats.

 

 

Anar al contingut