Madrid

Ridao proclama davant Zapatero que comença el camí cap a la independència

El secretari general d'ERC i líder de la formació al Congrés, Joan Ridao, ha lamentat que la resposta de José Luis Rodríguez Zapatero a la sentència de l'Estatut sigui "una drecera" per rescatar, al text, un retorn "a l'autonomisme dels anys 80 i 90". En la intervenció al Debat de Política General, Ridao ha afirmat que "els catalans no estan per resignar-se" davant la retallada de l'Estatut i ha proclamat que "comença el camí cap a la independència" perquè la sentència del Constitucional "obre una etapa postautonomista".

Actualitzat
El dirigent republicà ha lamentat que "el balanç de 30 anys de fer bondat autonomista és trist després de la sentència del Tribunal Constitucional". "A partir d'ara serem una subespècie de ciutadans espanyols. Qui és aquest tribunal morós per vulnerar el que ha estat Catalunya durant mil anys?", s'ha preguntat.

També ha afirmat que "si Espanya s'ha tornat sorda, nosaltres no hem emmudit" i ha considerat que la manifestació del 10 de juliol "ha forjat una nova majoria".

Ridao ha acusat el president espanyol d'haver "fulminat l'Espanya plural" i ha advertit que Catalunya "vol exercir democràticament el dret de decidir". Ridao també ha considerat que, en l'àmbit econòmic, el món veu l'executiu del PSOE com un "sinistre carnaval de zombis". 

El dirigent republicà ha observat la "metamorfosi" de Zapatero, que d'erigir-se en defensor de la política social ha passat a proclamar-se l'autor de la "tisorada social". També ha dit que Zapatero té "els principis econòmics de Groucho Marx: totalment intercanviables, totalment líquids".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut