Igualada

Ridao insta el PSC a trencar la disciplina de vot al Congrés

Esquerra Republicana demana a la candidata socialista Carme Chacón que els diputats del PSC trenquin la disciplina de vot cada vegada que un pacte PP-PSOE perjudiqui Catalunya. Segons el candidat d'ERC, Joan Ridao, la primera concreció d'aquest compromís és que el PSC voti en contra que José Bono presideixi el Congrés.

Actualitzat
Durant un míting a Igualada, el cap de llista d'Esquerra per Barcelona ha assegurat que la unitat d'Espanya "forma part de l'ADN i de l'empremta genètica del PSOE i PP", i per això "no és estrany que puguin fer pactes junts". Per això Joan Ridao ha demanat al PSC que "sigui digne i valent" i que, "cada vegada que passi alguna cosa així, i el PP i el PSOE facin un pacte que perjudiqui els interessos de Catalunya, trenqui la disciplina de vot". La primera manifestació, segons Ridao, serà evitar que José Bono presideixi el Congrés.

Ridao també ha assegurat que ERC serà "la força més útil des de la perspectiva d'esquerres", perquè, segons ha pronosticat, el PSC "actuarà una vegada més 'xupant' roda del PSOE". El candidat d'Esquerra ha titllat el PP d'intransigent i "indesitjable per la convivència", que utilitza un tema "tan sensible" com la llengua com a "combustible electoral" i defensa un "autèntic apartheid lingüístic a l'escola".
Anar al contingut