Bagdad

Rice arriba a l'Iraq en una visita sorpresa a Bagdad

La secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, ha arribat a la tarda en una visita sorpresa a Bagdad. Rice s'ha reunit amb el primer ministre, el xiïta moderat Nuri al-Maliki, per discutir les vies per aturar la violència sectària entre xiïtes i sunnites. La situació a l'Iraq es degrada de mes en mes i la setmana passada a Bagdad es va batre el rècord de l'any en atacs amb cotxes bomba i bombes amagades a les voravies.

Actualitzat
La secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, ha arribat a Bagdad en una visita sorpresa, en el marc d'una gira regional per enfortir el procés de pau al Pròxim Orient. Segons fonts governamentals iraquianes, Rice s'ha reunit amb el primer ministre de l'Iraq, Nuri al-Maliki, i amb els principals líders xiïtes i sunnites. L'arribada a Bagdad de la secretària d'Estat s'ha hagut de retardar mitja hora perquè s'ha registrat un "foc indirecte" a l'aeroport, segons han informat fonts del Departament d'Estat.

A més, en la seva escala egípcia, Rice s'ha reunit amb els ministres d'Afers Estrangers de Jordània i dels països del Consell de Cooperació del Golf, l'Aràbia Saudita, Kuwait, els Emirats Àrabs Units, Bahrain, Qatar i Oman. En aquesta reunió han tractat qüestions regionals, entre altres la situació a l'Iraq i el suport al govern dirigit per Maliki.
Anar al contingut