Israel

Rice anuncia que aquesta mateixa setmana es podria concretar un alto el foc entre Israel i el Líban

L'endemà de l'atac de Qana, el més sagnant des de l'inici de l'actual ofensiva israeliana al Líban, la secretària d'Estat nord-americana, Condolezza Rice, ha anunciat que aquesta mateixa setmana es podria aconseguir un alto el foc entre Israel i el Líban. Després de lamentar la tragèdia, en què van morir 57 civils, la cap de la diplomàcia dels EUA ha afirmat que la pau "ha de formar part d'un acord global". En aquest sentit, Rice ha assegurat que l'ONU i tota la comunitat internacional creuen que el govern de Beirut ha de tenir el control de tot el territori del Líban i ha d'evitar que el sud del país continuï sota el control d'Hezbollah.

Actualitzat

La secretària d'Estat nord-americana, Condoleezza Rice, ha fet una última roda de premsa des de Jerusalem, abans de tornar cap a Washington. I ha estat per anunciar que aquesta mateixa setmana es podria concretar un alto el foc i una solució duradora a la crisi libanesa. En aquest sentit, la cap de la diplomàcia nord-americana ha afirmat que la pau "ha de formar part d'un acord global.

Rice també ha celebrat la suspensió dels atacs aeris israelians durant 48 hores anunciat ahir per l'estat hebreu amb la finalitat de facilitar als civils que ho desitgin abandonar la zona i per iniciar una investigació sobre l'atac a Qana.

Un portaveu de l'exèrcit israelià, per la seva part, ha confirmat que els atacs aeris han estat suspesos de forma immediata i durant dos dies sobre el Líban, reservant-se el dret de continuar atacant comandos d'Hezbollah si aquests segueixen amb els seus bombardejos sobre Israel. Precisament, aquest avenç en la situació es produeix un dia després que el primer ministre israelià, Ehud Olmert, informés a Condoleezza Rice que l'exèrcit necessitava entre 10 i 14 dies per acabar les seves activitats militars al Líban.

Finalment, la secretària d'Estat nord-americana ha lamentat la tragèdia a la ciutat de Qana, on un bombardeig aeri israelià va matar 57 libanesos, la majoria nens. I és que l'explosió va ensorrar l'edifici de tres plantes on estaven.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut