Reyes Maroto demana no bloquejar la investidura de Pedro Sánchez
La ministra en funcions d'Indústria, Reyes Maroto, durant la seva intervenció en l'acte dels Premis Pimec (EFE)
Barcelona

Reyes Maroto demana no bloquejar la investidura de Pedro Sánchez

En l'entrega dels Premis Pimec, el president de la patronal empresarial ha reclamat que la sentència del judici del procés obri la porta a una "solució política"

Actualitzat

La ministra en funcions d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha reclamat que es garanteixi l'estabilitat política i, en concret, la formació d'un govern espanyol liderat pel PSOE. En ple debat sobre la investidura de Pedro Sánchez, Maroto ha advertit que bloquejar-la seria "demostrar poc interès pels nostres conciutadans i les seves necessitats".

En l'entrega dels Premis Pimec, que atorga la patronal de les petites i mitjanes empreses catalanes, Maroto ha demanat la col·laboració de Catalunya per afrontar els "nous reptes" de l'economia espanyola, entre els quals ha destacat la digitalització, la lluita contra el canvi climàtic i la internacionalització de les empreses.

Maroto ha ressaltat algunes dades econòmiques positives, com el creixement del PIB un 2,4% durant l'últim trimestre d'aquest any o la creació de 86.000 llocs de treball a Catalunya el maig passat.

Davant d'aquest escenari, la ministra ha manifestat la voluntat de La Moncloa de crear consensos a favor de creixement econòmic.

"És el moment de coordinar l'acció de totes les administracions públiques amb els agents econòmics per decidir l'Espanya i la Catalunya que volem."

 

La Pimec reclama que la sentència del judici permeti una "solució política"

El president de la Pimec, Josep González, ha dit que la patronal espera que la sentència del judici del procés tingui l'objectiu de "resoldre les discrepàncies" i permeti "buscar solucions per la via de les bones polítiques".

"Esperem que els veredictes tinguin només la voluntat i l'objectiu de solucionar discrepàncies i permetin aplanar el camí per tornar a allò que no s'hauria d'haver perdut mai, que és buscar solucions per la via de bones polítiques, i no per la via judicial, que és un reflex d'un fracàs polític."

González ha manifestat la seva preocupació per les "tensions polítiques" dels últims temps i ha demanat a la Generalitat i al govern espanyol la construcció de "veritables ponts de diàleg" i que arribin a acords "sense deixar-se influir per amenaces i desitjos irresponsables".

"El diàleg constructiu és la millor fórmula en un estat democràtic."

 

El discurs del president de la Pimec, Josep González

 

En l'acte, González s'ha dirigit a la Generalitat, a qui ha reclamat accelerar el Pacte Nacional per a la Indústria i el desplegament de fibra òptica a tots els polígons industrials del país. A nivell estatal, aprofitant la presència de la ministra Maroto, ha demanat "millores" en la reforma laboral, la implantació d'un règim contra la morositat i la reducció del cost de l'energia per a les pimes.

 

Torra demana suport a l'autodeterminació

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat als empresaris catalans que es comprometin "amb els drets humans" i donin suport al dret a l'autodeterminació de Catalunya. Torra ha defensat que Catalunya disposi d'un estat propi i ha afirmat que el govern que ell presideix "ho vol tot", des de les competències per regular l'electricitat fins a la gestió de ports i aeroports, passant pel control de les infraestructures i la fi del dèficit fiscal.

"Volem un corredor mediterrani que passi pel Mediterrani."

Torra ha demanat "esperança i confiança" a la ciutadania, perquè, segons ha dit, l'economia catalana "va bé" i ha posat com a exemple el creixement del PIB i la creació d'ocupació dels últims anys.

 

Torra acompanyat del president de la Pimec, Josep González

 

Colau crida a evitar "els blocs"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat "no reduir la política al tacticisme de curta mirada" i evitar "els bloquejos, els blocs i els ultimàtums". En el seu primer acte públic després de ser investida alcaldessa, Colau ha fet una crida a "aconseguir un clima polític més estable" i "de major cooperació i acords".

Colau ha recordat que acaba "un cicle electoral intens" i ha afirmat que cal "trobar un camí d'estabilitat política i institucional", que creu que és "necessari per al bon funcionament" de les administracions públiques, però també de l'economia i el benestar social.

A més, l'alcaldessa de Barcelona ha dit que cal "aconseguir que es desjudicialitzi" el conflicte a Catalunya i ha demanat que "es resolgui amb la política i no als jutjats".

 

L'acte de la Pimec ha comptat amb la presència de nombrosos càrrecs polítics (EFE)

 

En l'edició número 32 dels Premis Pimec s'ha distingit Santea Products, Ceras Roura i Kivnon Logística amb els premis a la microempresa, petita empresa i mitjana empresa més competitives, respectivament. A més, Agro Foods & Commerce s'ha endut el Premi a la Qualitat Lingüística.

D'altra banda, LC Paper ha estat la companyia guardonada amb el Premi Fundació Pimec als valors d'empresa, i GPA Innova, dedicada al disseny de productes per a aplicacions industrials, s'ha emportat el Premi Pimec Jove.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezQuim TorraProcés catalàEleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut