Revocat el tercer grau de Carme Forcadell i Dolors Bassa

El jutge accepta el recurs de la Fiscalia i només podran sortir de la presó amb permisos puntuals

Actualitzat

El jutge de Vigilància Penitenciària ha acceptat el recurs de la Fiscalia i ha revocat el tercer grau de Carme Forcadell i Dolors Bassa. L'expresidenta del Parlament i l'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies han tornat a les presons de Wad-Ras i Puig de les Basses, respectivament, i ja no en podran tornar a sortir si no és amb permisos puntuals.

Totes dues han rebut mostres de suport en el reingrés a la presó.

 

 

Forcadell ha agraït les mostres d'estima i ha afirmat que la seva lluita continua a la presó:

"La presó no és el final de res. És la continuació de la lluita. Continuarem lluitant i persistint i no dubteu que, al final, guanyarem."

 

Bassa, a qui han acompanyat Pere Aragonès i Meritxell Budó, entre altres, ha carregat contra la decisió:

"Una altra vegada la venjança passa per sobre la justícia, una vegada més, com totes. La veritat és que ni la Carme ni jo avui ho esperàvem, sí que ho esperàvem a la llarga. Que la ràbia, la indignació, la injustícia, la puguem canviar amb fermesa. No canviarem cap convicció."

 

Els arguments del jutge

El jutjat diu que no pot mantenir el tercer grau amb els mateixos arguments que ho va fer fa uns quants mesos, ja que el Tribunal Suprem, després, va tombar la decisió, i ara les circumstàncies són les mateixes, malgrat que admet que han complert una quarta part de la condemna.

En els escrits, el jutge considera que és prematur concedir-los el tercer grau i afegeix que se'ls reconeix l'activitat dins el centre penitenciari i l'absència de risc, però que la reinserció i la reeducació no són alienes als delictes que han comès.

El 9 de març passat, un altre jutge de Vigilància Penitenciària ja va tombar el tercer grau dels set presos de Lledoners: Junqueras, Turull, Sánchez, Cuixart, Rull i Romeva i Forn.

Aquest jutge no va acceptar la suspensió cautelar del tercer grau que havia demanat la Fiscalia, però després d'estudiar el fons de la qüestió va decidir tombar-lo.

Era el primer cop que un jutge de Vigilància Penitenciària no avalava el tercer grau als presos del procés. L'anterior tercer grau, el de l'estiu, va ser avalat per dos jutges: tant el de la presó de Lledoners com el que s'encarrega de Wad-Ras i Puig de les Basses.

 

 

 

ARXIVAT A:
Carme ForcadellDolors BassaProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut