Revetlla de Sant Joan tranquil·la, amb petits focs de vegetació i al mobiliari urbà

Protecció Civil ha rebut 4.000 trucades i els Bombers han fet 1.175 serveis

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ha rebut prop de 4.000 trucades, aquesta revetlla de Sant Joan, fins a les 6 del matí. Una revetlla bastant tranquil·la, respecte a les d'altres anys.

La majoria de les intervencions dels Bombers s'han hagut de fer per apagar focs que s'han originat a contenidors o zones de matolls, provocats per coets i petards. En total s'han fet 1.175 serveis entre les 8 del vespre i les 8 del matí d'aquest dilluns. La majoria han estat a l'àrea de Barcelona, sobretot a la comarca del Vallès Occidental, amb 212 serveis.

De les incidències totals, hi ha hagut 578 focs en mobiliari urbà i vehicles, a més a més de 432 incendis de vegetació.

 

La revetlla a les platges de Barcelona

 

Als Plans de Sió, a la Segarra, s'han cremat 7,8 hectàrees de rostoll i matolls. Aquest ha estat el foc més destacat.

Foc als Plans de Sió (Marc Reñé)

 

Pel que fa al mobiliari urbà, l'actuació més relllevant ha estat a Roses, on els bombers han apagat un incendi que ha cremat 5 motos i també ha afectat la instal·lació elèctrica d'un edifici.

 

 

Fins a 2.600 controls d'alcoholèmia

La policia ha fet més de 2.683 controls d'alcoholèmia, i s'han detectat 187 positius arreu del país, en una nit sense morts a les carreteres. La revetlla ha acabat amb vuit detinguts, dos menys que l'any passat, principalment per baralles i agressions a festes i revetlles. 

Pel que fa als llocs de celebració, les platges de Barcelona han estat -un any més- un dels punts que més gent han acumulat, fet que ha provocat el col·lapse de les rondes després de la mitjanit. Unes 60.000 persones han celebrat la revetlla  a les platges de la ciutat

 

A Barcelona, hi havia 16 fogueres autoritzades per l'Ajuntament. La de la plaça de la Virreina, de Gràcia, és una de les que s'han encès per primer cop. És una revetlla organitzada pels Castellers de Gràcia i s'ha encès a les 8 amb la Flama del Canigó.

ARXIVAT A:
Sant Joan
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut