En total eren 2.170 persones, que Amazon hauria d'haver reconegut com a treballadores (Europa Press/Eduardo Parra)

Revés judicial a Amazon per haver fet servir falsos autònoms a Madrid

La justícia dicta una sentència en contra perquè els repartidors feien servir el cotxe i el mòbil particular però seguien les indicacions de l'empresa

Redacció/AgènciesActualitzat

Un jutjat de Madrid ha dictat sentència contra Amazon per haver fet servir falsos autònoms com a repartidors.

Estaven obligats a treballar amb el seu propi vehicle per repartir paquets que els donava la companyia. També havien de fer servir l'aplicació i les indicacions per treballar marcades per la multinacional a través dels mòbils personals.

En total eren 2.170 persones, que Amazon hauria d'haver reconegut com a treballadors de la companyia seguint la doctrina del Tribunal Suprem amb els repartidors de Glovo.

Un comunicat difós pel sindicat UGT, que forma part del procediment legal, explica que la sentència descarta que l'empresa operés com una simple intermediària entre els comerços i els repartidors.

El jutjat considera que el concepte de treballador per compte aliena, consolidat en el TJUE, contempla una noció de contracte de treball més àmplia, segons apunta el sindicat.

La sentència s'ha fet pública aquest dijous, el mateix dia que el Parlament Europeu ha aprovat començar les negociacions sobre les noves mesures per millorar les condicions dels treballadors de les plataformes digitals, amb el vot a favor de 376 eurodiputats, el vot en contra de 212 i 15 abstencions.

Anar al contingut