Esperanza Aguirre
La conversa és del setembre del 2014 (EFE)

Revelen un àudio on Aguirre demana ajut a Villarejo per esquivar una causa contra ella

Segons una conversa que publica El País, l'expresidenta madrilenya va demanar ajuda a l'excomissari perquè s'arxivés el cas per desobediència que es va obrir quan Aguirre va fugir de la policia després d'aparcar en un carril bus

Nou capítol en les escoltes del comissari José Manuel Villarejo. Aquest cop, el diari El País desvela una conversa amb Esperanza Aguirre en la qual l'expresidenta de la Comunitat de Madrid li demana a Villarejo ajuda per arxivar una causa per desobediència contra ella.

Es va obrir quan Aguirre va fugir de la policia després d'aparcar en el carril bus de la Gran Via per treure diners d'un caixer. La causa es va acabar arxivant.

La conversa ara desvelada és de l'11 de setembre del 2014, cinc mesos després de l'incident i quan encara no estava arxivada. Segons recull el diari, Aguirre li va dir al comissari: "La clau és que no demanis diligències". Entre altres coses, Villarejo va respondre: "Tu confia".

En aquell moment, Aguirre feia dos anys que havia deixat la presidència de Madrid i optava a ser candidata del PP a l'alcaldia. En la trobada gravada, també hi va assistir el representant de l'associació Transparència i Justícia --que feia d'acusació popular en el cas-- i l'exjutge degà de Madrid José Luis González Armengol, que va fer d'intermediari perquè es deixés d'acusar-la.

En aquesta mateixa gravació, que anys després va ser confiscada per la policia en l'operació que investiga el comissari per blanqueig i organització criminal, Aguirre també acusava de corruptes dos dels seus consellers: Francisco Granados i Alfredo Prada.
 

Una infracció del 2014

L'incident amb la policia va passar l'abril del 2014, a la Gran Via de Madrid. Aguirre va envestir amb el seu cotxe la motocicleta d'un policia municipal després de ser sancionada per una infracció de trànsit. En concret, va aparcar en un carril bus per treure diners d'un caixer.

Aguirre va negar-ho, i va assegurar que va topar sense voler amb la motocicleta de l'agent. En un primer moment, el jutge va rebutjar investigar-la, però, després d'un recurs de l'associació Transparència i Justícia, l'Audiència Provincial de Madrid sí que va ordenar una investigació. Ho va fer acusant-la d'una falta lleu de desobediència.

El cas es va arxivar i Aguirre es va presentar a les eleccions municipals del 2015, en què el PP va perdre l'alcaldia.

ARXIVAT A:
CorrupcióPPComunitat de MadridJosé Manuel Villarejo
Anar al contingut