Cerimònia religiosa a Ratisbona
Cerimònia religiosa a Ratisbona

Revelen més de 3.600 casos d'abusos sexuals en l'Església catòlica alemanya des del 1946

Un informe intern elaborat per encàrrec de la Conferència Episcopal assenyala que hi van participar més de 1.670 religiosos

Actualitzat

Un informe intern elaborat per encàrrec de la Conferència Episcopal alemanya ha revelat i documentat 3.677 casos d'abusos sexuals comesos per 1.670 religiosos catòlics des del 1946 fins al 2014. Així ho explica l'edició electrònica del setmanari "Der Spiegel".

Aproximadament la meitat de les víctimes eren menors de 13 anys. En un de cada sis casos es tractava d'"alguna forma de violació". A més, per a dos terços de les víctimes els abusos van ser comesos pels seus confessors o per sacerdots amb els quals mantenien algun vincle religiós.

 


L'informe ha estat elaborat per experts de les universitats de Mannheim, Heidelberg i Giessen, que han examinat unes 38.000 actes i altres documents procedent de les 27 diòcesis alemanyes. La major part eren documents interns "estrictament confidencials". Els autors de l'informe creuen que, juntament amb els casos documentats, n'hi deu haver molts més que no es podran investigar perquè les actes es van destruir o perquè falten testimonis.

L'encàrrec el va fer la Conferència Episcopal després que transcendissin els primers casos l'any 2010. Al març de l'any següent, l'Església catòlica va oferir una indemnització de cinc mil euros a cada víctima i la possibilitat de donar una quantitat superior en els casos més greus. Uns milers de víctimes s'hi van acollir.

Les conclusions de l'estudi es presentaran el 25 de setembre en una compareixença del cardenal Reinhard Marx, un dels vuit elegits pel papa Francesc per participar en el consell de cardenals que busca reformar la cúria romana.

L'Església catòlica és la principal confessió a Alemanya, seguida de prop per l'evangèlica. Entre totes dues acullen el 55% dels ciutadans alemanys.

ARXIVAT A:
Pederàstia Assetjament sexual
Anar al contingut