Les principals agències de notícies del món boicotejen la boda reial sueca.
Les principals agències de notícies del món boicotegen la boda reial sueca.
Estocolm

Reuters, Associated Press i France-Presse es neguen a cobrir el casament de la princesa Victòria de Suècia

Les principals agències de notícies del món han decidit boicotejar la boda reial de Victòria de Suècia, que s'ha celebrat aquest dissabte a Estocolm. Reuters, Associated Press i France-Presse s'han negat a cobrir el casament com a protesta contra les fortes restriccions establertes per la televisió pública sueca.

Actualitzat
Ni Reuters, ni Associated Press, ni France-Presse. Cap de les tres agències de notícies informarà sobre cap dels actes que tingui relació amb la boda reial entre la princesa i hereva a la corona, Victòria de Suècia, i el seu marit, l'exentrenador personal Daniel Westling.

En resposta a les estrictes condicions d'emissió de l'enllaç imposades per la televisió pública del país escandinau, l'SVT, tres de les principals agències de notícies del món han decidit fer boicot informatiu a la cerimònia. L'SVT estipulava que les imatges de la boda s'enviarien a les agències amb retard i que no podrien ser redistribuïdes passades 48 hores de l'acte. Unes condicions que per a les tres agències són inacceptables perquè priven de la "llibertat de premsa" i van en contra de "l'interès dels seus clients".

Malgrat que aquestes restriccions afectaven només els drets televisius durant la cerimònia, els responsables de les agències han decidit no cobrir la notícia en cap format, ni vídeos, ni fotografies, ni textos, i han assegurat que en la seva llarga experiència fent tractes d'aquest tipus amb països d'arreu del món mai s'havien trobat amb un problema d'aquestes característiques i que per això estan tan "sorpresos".

El casament de la princesa Victòria amb Daniel Westling és el primer enllaç reial que se celebra al país des que el rei Gustau es va casar amb Sílvia Sommerlath l'any 1976, i precisament per això, ha despertat una gran expectació mediàtica.

Aquesta boda, a més, també ha aixecat una forta polèmica entre els suecs per l'elevat cost que ha suposat. En total, es calcula que s'han gastat uns dos milions d'euros, una xifra que ha alimentat un fort sentiment antimonàrquic entre els ciutadans del país.

Anar al contingut