Barcelona

Reus i Vic, primeres ciutats que tindran centres escolars específics per a alumnes nouvinguts

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha donat més detalls sobre el pla pilot de crear centres especials per als immigrants acabats d'arribar. Maragall ha explicat que Reus i Vic són les ciutats escollides per posar en marxa el pla pilot a partir del setembre. Amb la implantació d'aquests centres, que alguns consideren una mesura segregadora, la Generalitat pretén disminuir la pressió de les escoles, que s'han de fer càrrec d'alumnes immigrants arribats a Catalunya a mig curs.

Actualitzat

Reus i Vic seran les primeres ciutats que posaran en marxa el que han anomenat una prova pilot per millorar l'atenció dels alumnes immigrants acabats d'arribar a Catalunya. Seran uns espais nous independents de les escoles i s'hi barrejaran diferents edats. L'oficina municipal d'escolarització serà la que decidirà qui i quant temps s'hi ha d'estar.

El fet que molts alumnes arribin a les escoles sense saber gens de català ni de castellà suposa un problema organitzatiu per a moltes escoles. La solució que proposa el Departament d'Educació de la Generalitat d'implantar centres específics per als alumnes immigrants que arribin a mig curs ha estat rebuda per alguns sectors de professors com una mesura segregadora que dificultarà la integració d'aquests nens.

Segons el conseller d'Educació, Ernest Maragall, que ha donat més dades sobre el projecte, és una continuació de la mateixa estratègia que les aules d'acollida, un recurs que tenen les escoles per reforçar els coneixements de la llengua, i que no desapareixeran. L'objectiu és minimitzar la pressió de les escoles que han de gestionar aquest degoteig constant d'alumnes.

Els nouvinguts aprendran en aquests nous centres sobretot llengua i costums socials. El projecte s'inspira en iniciatives semblants que ja funcionen en països com Alemanya o el Canadà.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut