Reus

Reus es reivindica davant de Tarragona com a cocapital en la futura vegueria

Reus ha enviat un missatge clar a Tarragona: "Tots som capital". Sota aquest lema, la Plataforma d'Entitats de Reus ha aplegat aquest dilluns al vespre més de 600 persones en un acte solemne al Teatre Fortuny. Les entitats reusenques han volgut fer una crida al diàleg als seus veïns però al mateix temps deixen clares dues reivindicacions: conservar el nom de Reus per a l'aeroport i que Reus i Tarragona siguin cocapitals en la futura vegueria que es crearà amb la nova llei que impulsa el govern.

Actualitzat
Tarragona ha encetat la polèmica i Reus hi ha volgut respondre. Aquest dilluns al matí, l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat la proposta unànime de tots els partits en defensa de capitalitat de Tarragona. Un cop més s'ha demanat que la futura vegueria porti només el nom de la ciutat i es reivindica incloure el nom de la ciutat també en l'aeroport. De fet, el dia 30 vinent s'ha convocat una manifestació en defensa de "la vegueria de Tarragona".

La resposta de la capital del Baix Camp ha arribat unes hores després. Representants de prop de 200 entitats reusenques, entre les quals la Cambra de Comerç, l'Aeroclub de Reus o el Col·legi d'Advocats de Reus, han fet una crida al diàleg. Els han acompanyat representants de tots els grups polítics a l'Ajuntament de Reus i el president del Parlament, Ernest Benach. Reus aspira, juntament amb Tarragona, a la cocapitalitat de la futura vegueria que s'ha de crear en aquest territori.
Anar al contingut