Barcelona

Reunits als Caputxins de Sarria, docents universitaris denuncien la precarietat laboral sector

Hi han participat al voltant de 200 professionals del sector en diferent situació laboral: veterans, professors joves i docents en situació precària, que plantejaven les queixes i aportaven idees per organitzar mobilitzacions.

RedaccióActualitzat
Aquest matí s'han reunit en una assemblea convocada per la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública, la PUDUP, al convent dels Caputxins de Sarrià. S'ha triat aquest escenari històric on fa 47 anys es va fer la Caputxinada, per recuperar l'ànim i l'esperit solidari d'aleshores.

Ermengol Gassiot, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha deixat ben clar que les retallades en educació pública són un error.

Hi han participat al voltant de 200 professionals del sector en diferent situació laboral: veterans, professors joves i docents en situació precària, que plantejaven les seves queixes i aportaven idees per organitzar mobilitzacions.

Entre els assistens, l'historiador Borja de Riquer, la professora d'Història Contemporània de l'Autònoma Anna Sallés, el geògraf i professor de la UOC Jordi Borja, i el professor d'Economia Aplicada Arcadi Oliveres, que ha dit que la situació actual té un nom: Pla de Bolonya.

Pels assistents, aquesta trobada hauria de ser el començament del canvi en la situació de les universitats catalanes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut