Reunió sorpresa i "in extremis" entre Ciutadans i Vox a la Comunitat de Madrid
El candidat de Ciutadans a la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, i la de Vox, Rocío Monasterio

Reunió sorpresa i "in extremis" entre Ciutadans i Vox a la Comunitat de Madrid

La reunió s'ha fet quan queda només un dia perquè acabi el termini de negociacions per a la Mesa de la Comunitat de Madrid i pot suposar el primer pas cap al pacte entre el PP, Cs i Vox

RedaccióActualitzat

Els candidats de Ciutadans i de Vox a la presidència de la Comunitat de Madrid s'han reunit per sorpresa aquest diumenge, quan queda només un dia perquè acabi el termini per negociar la Mesa de l'assemblea madrilenya.

La trobada entre Ignacio Aguado, per part de Cs, i Rocío Monasterio, per la banda de Vox, que s'ha fet en un hotel, és la primera que tenen des de les eleccions del maig i representa un canvi en l'actitud de Ciutadans cap a Vox en aquella comunitat.

Segons han confirmat a l'ACN fonts de Cs, s'han reunit en una trobada en la qual s'han "conegut" i "han pogut parlar dins d'un clima cordial". La reunió ha posat punt final al veto que mantenia la formació taronja cap al partit d'extrema dreta i pot suposar el primer pas del pacte entre el PP, Cs i Vox per aconseguir la majoria de la cambra.

Abans de la reunió, Aguado ha dit que la lluita contra la violència de gènere era una de les "línies vermelles" a l'hora de pactar amb qualsevol altra formació. En aquesta qüestió, Cs i Vox mantenen postures allunyades, ja que Vox vol tirar endavant una llei de violència intrafamiliar.

Tanmateix, al no haver avisat prèviament els mitjans de comunicació, no hi ha gaire informació dels detalls de la trobada.


Cap al govern de dretes a la Comunitat de Madrid

La reunió s'ha fet catorze dies després de les eleccions del 26M. Encara que el PSOE va guanyar les eleccions autonòmiques amb 37 escons, la suma dels diputats del PP (30), Ciutadans (26) i Vox (12) arribaria a la majoria absoluta.

Divendres passat, els equips negociadors del PP i Ciutadans van tenir la primera reunió formal amb l'objectiu d'arribar a un pacte per formar govern tant a l'Ajuntament de la capital com a la Comunitat de Madrid. I és que Ciutadans i el PP s'han situat com a "socis preferents" en les negociacions, però necessiten Vox per poder sumar.

 

 

En un primer moment, el partit de Santiago Abascal va mostrar moltes exigències per arribar a acords. Però la candidata a la presidència regional, Rocío Monasterio, ha rebaixat els requeriments i demana que se'ls tracti "com a iguals" en una taula de negociacions.

Ciutadans va rebutjar inicialment un acord explícit entre ells, però la candidata del PP, Isabel Díaz Ayuso, es va oferir a "ajudar" la formació taronja i Vox perquè que "s'entenguin" i a fer "tot el possible" perquè el bloc de la dreta arribi a un acord.

 

ARXIVAT A:
Eleccions autonòmiques 26MComunitat de MadridVoxCs
Anar al contingut