Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Ada Colau, aquest dijous després de l'atemptat a la Rambla de Barcelona
Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Ada Colau, aquest dijous després de l'atemptat a la Rambla de Barcelona
Barcelona

Puigdemont i Colau reivindiquen els valors de Barcelona i Catalunya davant l'atemptat

Han comparegut després d'una reunió d'urgència del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya a Interior

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut a les nou del vespre d'aquest dijous acompanyat del vicepresident Oriol Junqueras i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després de l'atropellament massiu que ha viscut aquesta tarda el centre de Barcelona, i que ha deixat un balanç de 13 persones mortes i gairebé un centenar de ferides.

Puigdemont ha agraït la feina feta pels serveis d'emergència i els cossos policials després de l'atemptat, i ha destacat la col·laboració amb què han treballat en aquesta crisi:

"Els catalans hem estat, som i serem gent de pau i d'acollida. Vull destacar molt especialment la tasca de la policia de Catalunya, el cos de Mossos d'Esquadra, que està al capdavant de l'operatiu policial; agrair també la col·laboració i suport rebut per part de la Guàrdia Urbana i també dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, aquí no hi ha hagut cap divisió ni cap disputa que valgui. Vull agrair també el suport de les policies europees i internacionals, i als serveis i sistemes d'emergència i de salut de la Generalitat, de totes les institucions i la solidaritat dels ciutadans de Barcelona amb les víctimes."

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha decretat tres dies de dol oficial per l'atemptat d'aquesta tarda a la Rambla de Barcelona, del que ha dit és el segon més cruent que ha viscut Catalunya, després de l'atemptat d'Hipercor.

Aquesta és la declaració oficial que ha fet el president de la Generalitat:

 

 


 

 

També ha parlat Ada Colau, que ha convocat totes les institucions i tots els ciutadans a expressar la solidaritat amb les víctimes de l'atemptat en un minut de silenci aquest divendres a les 12 del migdia a la plaça de Catalunya. Colau ha destacat els valors de la ciutat enfront d'una tragèdia com aquesta:

"Donar les gràcies a l'allau de solidaritat que hem començat a rebre des del minut zero, centenars d'ajuntaments de Catalunya, de l'estat, d'Europa, i s'han posat a disposició, també altres responsables polítics i administracions. A tothom, en nom de la ciutat, no només els vull donar les gràcies sinó dir-los que aquesta solidaritat és molt útil, que no ens sentim impotents, ens fa sentir fortes."

"Barcelona ha estat sempre i és a dia d'avui una ciutat de pau, de diàleg, de democràcia, valenta, oberta al món, molt orgullosa de la seva diversitat i de ser una ciutat cosmopolita i ho seguirà sent. Als covards que avui han intentat sembrar el terror, l'odi i la por: no se'n sortiran."

 

Reunió d'urgència al CECAT

Després de l'atropellament mortal de primera hora de la tarda a la Rambla de Barcelona s'ha convocat una reunió d'urgència a la Conselleria d'Interior del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), i que els Mossos han confirmat que es tracta d'un atemptat terrorista i que s'ha activat el dispositiu per a aquests casos.

 

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha comparegut acompanyat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, per fer una primera valoració de la situació. La Conselleria només ha confirmat un mort en l'atropellament i 32 ferits, però avisen que la xifra de víctimes mortals creixerà. De fet, moltes fonts apunten que els morts serien 13.

L'Ajuntament de Barcelona ha suspès totes les activitats lúdiques de la ciutat, com les festes de Gràcia, i ha demanat la col·laboració dels ciutadans.

Coordinació amb el govern espanyol

Poc després de l'atemptat, el ministre de l'Interior, Juan Ignació Zoido, ha dit aTwitter que el govern espanyol i el català treballen coordinadament per atendre les víctimes i investigar els fets. El ministre, així com el president español, Mariano Rajoy, i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría viatgen aquesta mateixa tarda a la ciutat.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut