Façana del Palau de la Generalitat de Catalunya
Façana del Palau de la Generalitat de Catalunya

Reunió de l'"estat major" de Puigdemont per valorar els escenaris davant del 155

Sobre la taula hi ha ara mateix dos escenaris: aixecar la suspensió de la independència aquest dijous al Parlament o independència i eleccions constituents

Actualitzat

Una llarga reunió de 5 hores entre membres del govern, dels partits de govern i d'organitzacions socials, el que es coneix com l'"estat major" el nucli dur del president Puigdemont, va posar dimarts al vespre sobre la taula els diferents escenaris que es plantegen com a pròxim pas del govern davant l'aplicació de l'article 155.

A la reunió convocada per Carles Puigdemont hi han assistit dos membres del govern -el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller de la presidència, Jordi Turull-, dos representants de Junts pel Sí (Lluís Corominas i Marta Rovira), dos del PDeCAT (Marta Pascal i David Bonvehí) i dos representants de l'ANC i Òmnium Cultural.

Es desconeix el resultat de la reunió i si hi ha un acord sobre com actuarà el president Carles Puigdemont en les properes hores.

Sobre la taula hi ha ara mateix dos escenaris: aixecar la suspensió de la independència demà al Parlament o independència i eleccions constituents

El president va sondejar en el consell de govern convocat aquest dimarts la possiblitat de convocar eleccions autonòmiques. Sembla que hi havia consellers que defensaven l'aixecament de la suspensió de la declaració d'independència en virtut dels resultats del referèndum de l'1-O i altres que veien bé convocar comicis autonòmics per aturar l'aplicació del 155, opció que no havia estat sobre la taula fins aquest dimarts i que ara no es descarta.

Alguns consellers se senten incòmodes amb l'escenari de la DUI i l'aplicació del 155.

El govern del PP assegura que tant si el president convoca eleccions com si no, això no aturarà el procés d'intervenció del 155, mentre que pels socialistes aquest pas hauria de fer aturar aquesta aplicació.

El president ha de respondre abans de dijous a les deu del matí si compareix o no al Senat.

Durant tot aquest matí, a Palau, torna a haver-hi reunions amb membres del govern i partits independentistes. A la tarda hi ha convocada una reunió de Junts pel SÍ al Parlament.

La CUP ha manifestat que no acceptarà una convocatòria d'eleccions autonòmiques.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut