Puigdemont i Junqueras al Palau de la Generalitat
Puigdemont i Junqueras al Palau de la Generalitat (arxiu)
Barcelona

Puigdemont reclama unitat, discreció i coordinació als partits independentistes

Ha reunit dirigents de Junts pel Sí, de la CUP i del Parlament per resoldre les desavinences sobre el referèndum que s'han fet públiques els últims dies

RedaccióActualitzat

Cimera del més alt nivell aquest dimarts a la tarda al Palau de la Generalitat. El president, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, han fet una reunió on s'ha parlat de com abordar el referèndum.

La trobada ha tingut lloc després d'algunes informacions que apunten desavinences internes entre els partits del govern a l'hora d'afrontar el referèndum. És el cas de l'anunci fet per la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, que hi hauria una borsa d'aturats per organitzar el referèndum, i que va ser desautoritzat posteriorment per la portaveu del govern, Neus Munté.

També aquest cap de setmana han transcendit diferències i tensions sobre quin departament del govern ha de comprar les urnes d'aquest referèndum i sobre la formalització de l'ordre per fer aquesta comanda. En el rerefons, les possibles inhabilitacions judicials als responsables que ho hagin ordenat.

Unitat, discreció i coordinació

Per tot això, a la reunió també hi han assistit --a més del conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva-- la mateixa Marta Rovira, el president del Grup Parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, les diputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya, i el portaveu del secretariat d'aquest partit, Quim Arrufat.

Diverses fonts han explicat que en aquesta reunió el president Puigdemont els ha exigit a tots unitat, discreció i coordinació, especialment pel que fa als detalls d'organització del referèndum. El govern s'ha esforçat a explicar que la reunió no era extraordinària, sinó que estava prevista de feia dies.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut