Washington

Reunió a la Casa Blanca entre Obama i els líders del Congrés i el Senat per evitar l'anomenat "abisme fiscal"

El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha mostrat "moderadament optimista" després de reunir-se, sense arribar a cap acord, amb els líders del Congrés i el Senat. Tenen fins a l'1 de gener.

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha mostrat "moderadament optimista" després de reunir-se, durant prop d'una hora, amb els líders del Congrés i el Senat. La reunió, de la qual no ha sortit cap acord, havia de servir per fer avançar les negociacions entre republicans i demòcrates per evitar l'anomenat "abisme fiscal".

Els republicans són contraris a la proposta del president demòcrata d'apujar els impostos als contribuents que ingressin més de 250.000 dòlars anuals, i reclamen una retallada dràstica de la despesa social.

Els dos partits s'han compromès a arribar a un acord i reconeixen que les pròximes 24 hores seran crucials per evitar, per llei, la pujada automàtica d'impostos de tots els nord-americans. Això passaria si no s'arribés a un acord abans de l'1 de gener, i tots els analistes pronostiquen que tindria un impacte nefast en l'economia del país.

Després de la trobada, els representants republicans i demòcrates han parlat d'una reunió constructiva. Pel president Obama, encara hi ha opcions d'arribar a un acord.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut