Moscou

Reunificació històrica dels cristians ortodoxos russos, separats des de fa 80 anys

Reunificació històrica dels cristians ortodoxos russos, separats des de fa més de 80 anys arran de la revolució bolxevic. L'Església ortodoxa a l'estranger i el patriarcat de Moscou han firmat l'acta canònica d'unió en presència del president rus, Vladímir Putin. El patriarca de l'Església ortodoxa russa, Alexis II, i el primer jerarca de l'església ortodoxa russa a l'exterior, Lavr, han estampat les seves firmes en una cerimònia a la catedral de Crist Salvador.

Actualitzat
L'acte de reunificació s'ha signat 80 anys després de la seva separació. A començament del passat mes d'abril, Alexis II va convidar personalment el cap del Kremlin a assistir a la cerimònia de firma de l'acta i aleshores, aquest va subratllar "la gran aportació" de Putin en la reunificació de l'Església ortodoxa russa. "És un esdeveniment històric no només per a la vida de l'Església, sinó per a tota la nostra societat", ha dit Putin durant la cerimònia.

La divisió dels ortodoxos russos es va produir el 1927, quan l'Església creada a l'exterior pels emigrants que van fugir de la revolució bolxevic va trencar amb el Patriarcat de Moscou, que havia firmat una declaració de lleialtat amb el règim soviètic.

Anar al contingut