Durant tres dies els veïns han hagut d'estar repartits en altres poblacions (CCMA)
País Valencià

Retrobaments emotius després del foc a la Vall d'Ebo: "Tenia el cap aquí, és casa meva"

Els bombers han elevat a 12.150 el recompte de les hectàrees cremades i encara no donen el foc per estabilitzat

Ferran Vila CabanasActualitzat

Cent quilòmetres de perímetre i 12.150 hectàrees cremades. És el recompte que han fixat els bombers aquest dijous sobrevolant la zona de l'incendi de la Vall d'Ebo, al sud del País Valencià, que ha deixat d'avançar malgrat que encara no es doni per estabilitzat.

Fins aquest dijous al matí encara hi ha hagut revifades dins del perímetre, que han fet eixamplar la zona afectada en alguns punts.

Ara, però, els equips creuen que podrien aconseguir estabilitzar l'incendi aquest divendres a primera hora, aprofitant les condicions climàtiques i la feina feta durant la nit.

Una zona d'Alcalà de la Jovada afectada per l'incendi (EFE/Natxo Francés)

És justament la gran extensió que ha abastat el foc la que ha dificultat les tasques per controlar les revifades, fins i tot després de la pluja de dimecres.

Diversos mitjans aeris que hi treballaven, això sí, ja s'han traslladat cap a la zona de l'altre gran incendi del País Valencià, el de Begís.

Sobre el terreny, a la Vall d'Ebo i el seu entorn, la Guàrdia Civil ha estat l'encarregada d'anar reobrint les carreteres i permetre que els 1.500 veïns desallotjats entre la Marina Alta, el Comtat i la Safor tornin a casa seva. La decisió es va prendre aquest dimecres al vespre, però les autoritats ja van advertir que el retorn es faria esglaonat.

Per a molts ha estat l'hora, doncs, de comprovar en primera persona com les flames d'aquest foc tristament històric han arrasat el pulmó verd de les valls.

Així és com un equip de TV3 ha viscut el retorn, sobre el terreny. Els veïns portaven tres dies repartits en diverses poblacions, i obrir la porta de casa ha estat un bàlsam per a ells:

 

ARXIVAT A:
IncendisPaís Valencià
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut