Retratar Van Gogh amb 2.400 llibres, l'obra de confinament d'un artista del Maresme

Jordi Prat Pons va dir que necessitava 2.000 llibres per fer una cosa "espectacular" i en va rebre a casa 8.500

Actualitzat

L'artista maresmenc Jordi Prat Pons ha fet un retrat de Vincent Van Gogh amb llibres. Li han fet falta fins a 2.400 llibres per reproduir la cara del pintor impressionista.

El temps de confinament per la pandèmia del coronavirus el va animar a tirar endavant aquest repte.

L'artista explica que va dir que necessitava 2.000 llibres per fer una cosa que seria "espectacular" i, al cap d'un mes, tenia a casa exactament 8.500 llibres. I va convertir els llibres en colors.

Capses dels 8500 llibres
Caixes amb els 8.500 llibres (CCMA )

La idea era anar fent l'obra quan tingués temps i ara fa just un any l'estat d'alarma el va acabar d'empènyer:
 

"Les exposicions que tenia es van anar anul·lant totes i aleshores vaig dir: 'Ara és la meva, tinc els llibres, tinc la idea i ara és el moment'".


Va necessitar 10 mesos de feina amb una tècnica que no sabia com fer-la. Havia vist coses fetes amb llibres, però mai una obra figurativa.

El resultat l'ha animat a continuar amb aquesta aposta i ja està "construint" una segona obra. L'ull més fi potser hi descobreix la cara d'una escultura molt famosa.

L'artista Jordi Prat Pons gravant una obra seva feta amb llibres (CCMA)

Durant els seus 30 anys de carrera, Jordi Prat Pons ha fet les seves obres principalment amb paper, des de versions de grans artistes com Rubens o Fortuny fins a objectes de la vida quotidiana que han perdut el seu ús.

ARXIVAT A:
ArtCovid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut