L'Hospitalet de Llobregat

Retiren sobres amb paperetes de Ciutadans a dins a l'Hospitalet de Llobregat

En un col·legi electoral d'Igualada hi havia sobres de vot per correu i paperetes de Ciutadans entre les de Junts per Catalunya i ERC

RedaccióActualitzat

Al Col·legi La Marina de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, s'han hagut de retirar els sobres i substituir-los per altres de nous després que se n'han detectat alguns que ja tenien la papereta de Ciutadans a dins.

Aquest fet s'ha comunicat als presidents de mesa i s'ha aixecat acta de l'incident. La interventora d'Esquerra Republicana, Sílvia Cassola, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" com se n'han adonat:

"Ho han detectat al voltant de les deu del matí. Ha estat quan una persona ha anat a votar i en el moment d'introduir la papereta s'hi ha fixat i ha vist que dins ja hi havia una altra papereta. També hi havia una desena de paperetes dins d'altres sobres. No sabem si hi ha hagut persones que no se n'han adonat i han votat amb aquests sobres."

La interventora d'Esquerra ha explicat que si una persona hagués posat dins del sobre una papereta d'un partit diferent al que s'ha introduït, el vot seria nul. En canvi, si la papereta correspon a la mateixa formació, en aquest cas de Ciutadans, el vot seria vàlid.

El secretari tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, en la seva compareixença informativa al migdia per facilitar les dades de participació, ha assegurat que no tenia "cap informació" sobre aquesta incidència.

Incidències a Igualada

A l'Escola Monalco d'Igualada s'han detectat dues incidències. Mitja hora després de començar les votacions s'ha vist que a la taula de les paperetes els sobres que hi havia eren el del vot per correu. La presidenta de la mesa ha aturat la votació i s'han retirat.

Un dels interventors, Pere Jaume Ferrer, explica que en el moment del recompte s'haurà de decidir si els vots que vagin en aquests sobres es compten com a vàlids o no.

"Són reglamentaris pels vots per correu però no aquí a la mesa, és possible que sigui un vot nul. Ens haurem de posar d'acord amb la presidenta, la mesa i els apoderats dels partits."

 

L'altra irregularitat que s'ha detectat en aquest col·legi electoral és que hi havia paperetes de vot de Ciutadans entre les de Junts per Catalunya i ERC. Aquestes butlletes han estat igualment retirades.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut