Exterior de les instal·lacions de La Fageda, a la Garrotxa

Retiren "per precaució" flams de La Fageda per l'alerta alimentària de l'òxid d'etilè

L'empresa de la Garrotxa assegura en un comunicat que les analítiques no han trobat òxid d'etilè en els seus productes

Redacció Actualitzat
TEMA:
Alimentació

L'empresa de làctics La Fageda, amb seu a la Garrotxa, ha anunciat la retirada del mercat de quatre lots de flam de vainilla. Són els que tenen les següents dates de consum preferent: 290721, 060821, 070821 i 110821.

El motiu és una alerta alimentària per la possible presència d'òxid d'etilè, un element cancerigen, en nivells superiors als permesos en diversos additius alimentaris; la mateixa alerta que fa poc ha causat la retirada de gelats de les marques Nestlé i Mars.

La Fageda, de tota manera, assegura en un comunicat que les analítiques que ha encarregat no han detectat òxid d'etilè en els seus productes, i que la retirada ha estat una decisió "com a màxima mesura de precaució" de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

La Unió Europea va prohibir l'òxid d'etilè el 2011 pels seus efectes nocius per a la salut.

Els consumidors que tinguin flams d'aquests lots a casa poden posar-se en contacte amb La Fageda.

ARXIVAT A:
Consum Alimentació

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut