Una de les plaques de la població que ja han estat retirades

Retiren les últimes plaques franquistes de 13 edificis a Sant Carles de la Ràpita

L'Ajuntament assegura que ja no queden elements de simbologia franquista a la via pública i que s'ha donat compliment a la Llei de Memòria Històrica

A Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, ja no hi ha cap element de simbologia franquista a la via pública. Això, després que s'hagin retirat les últimes plaques que quedaven encara en tretze edificis d'habitatges de la població, segons ha informat l'Ajuntament, que assegura que així s'ha donat compliment a la Llei de Memòria Històrica.

El consistori va enviar fa pocs mesos un requeriment a les comunitats de propietaris dels immobles on se situaven les plaques de simbologia franquista per informar-los de la seva retirada. Passat el termini, han estat els mateixos propietaris qui ha retirat cadascuna de les plaques, tot i que tenien a la seva disposició els serveis tècnics municipals per efectuar-ho.
            
L'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, d'ERC, ha agraït als propietaris que hagin pres la iniciativa després de rebre el requeriment. També ha subratllat que la retirada dels símbols franquistes "demostra que la Ràpita es desvincula de qualsevol lligam amb la dictadura i es posiciona totalment en contra del feixisme".
 

Cap element franquista a la via pública

La norma determina que no hi poden haver elements d'aquest tipus a la via pública i que les administracions públiques han de prendre les mesures oportunes per a la retirada d'escuts, insígnies, plaques i altres objectes o mencions commemoratives d'exaltació, personal o col·lectiva, de l'alçament militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura.

Un cop retirades les plaques dels edificis, després que l'any 2017 el consistori fes treure la creu franquista de la Torreta, actualment no hi ha constància de cap element més d'aquestes característiques a la via pública de la població.  

ARXIVAT A:
Memòria històrica
Anar al contingut