Retiren la candidatura del Priorat com a Patrimoni Mundial de la Unesco

Es tracta d'una retirada estratègica i els impulsors ja treballen per presentar-la més endavant

RedaccióActualitzat

El Priorat no serà candidat a Patrimoni Mundial de la Unesco.

 

 

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esports, l'organisme que té la competència en la tramitació de les candidatures a Patrimoni Mundial, ha decidit retirar la candidatura de l'examen a què s'havia de sotmetre a Bakú, a l'Azerbaidjan, la primera quinzena de juliol.

Tant la direcció general de Patrimoni Cultural de la Generalitat com els impulsors prioratins de la candidatura comparteixen la decisió del ministeri.

 

 

La decisió s'ha pres després que l'informe d'avaluació d'ICOMOS -l'organització internacional consultiva de la UNESCO que s'encarrega d'avaluar les candidatures- desaconsellés la inscripció del paisatge del Priorat en la llista de Patrimoni Mundial. L'informe d'ICOMOS considera que en el cas de la candidatura Priorat-Montsant-Siurana no queda prou demostrar el seu "valor universal excepcional".

 

 

La retirada és una decisió estratègica, però no una renúncia definitiva, i s'emmarca en un procés normal. Els impulsors de la candidatura ja han anunciat que continuaran treballant per poder-la presentar més endavant.

ARXIVAT A:
Patrimoni
Anar al contingut