Les polseres de goma estan de moda entre els més joves. (Foto: Firebox.com)
Les polseres de goma estan de moda entre els més joves. (Foto: Firebox.com)
Barcelona

Retiren 13.000 polseres de goma per analitzar si són tòxiques

L'Agència Catalana del Consum ha retirat del mercat 13.500 polseres de goma de colors, les que estan de moda entre la canalla i els adolescents. La majoria tenen problemes d'etiquetatge, però un miler s'han immobilitzat i enviat al laboratori per comprovar si poden tenir efectes nocius per a la salut. L'alerta ha saltat arran de la denúncia d'una família de Montcada i Reixac que sospita que una d'aquestes polseres podria haver provocat una reacció al·lèrgica a la seva filla.

Actualitzat
L'Agència Catalana del Consum ha confirmat la retirada d'aquest producte, molt popular actualment entre els més joves. Són polseres de goma, semblants a les gomes de pollastre, però s'hi pot veure una forma quan te la treus. Principalment, el problema que s'hi ha detectat és una deficiència en l'etiquetatge, perquè no hi consta el fabricant o bé no està fet en l'idioma oficial, segons ha explicat el director de l'agència, Jordi Anguera. Respecte dels possibles efectes perjudicials per a la salut, Anguera ha explicat que de moment "no hi ha res constatat" i que estan "a l'espera dels resultats del laboratori". 

L'agència ha retirat les polseres que incompleixen la normativa i ha alertat que són "de diverses marques". De fet, d'aquest complement n'hi ha de moltes marques i preus. El més habitual és que costin tres o quatre euros el paquet, si es compra als estancs, i un euro als basars orientals.
Anar al contingut