Material confiscat per la Guàrdia Civil fet amb llavors verinoses
Material confiscat per la Guàrdia Civil fet amb llavors verinoses
Barcelona

Retirades d'una botiga de Barcelona polseres i arracades amb llavors tòxiques

Tant si s'ingereixen com si entren en contacte amb la pell, tenen efectes verinosos i al·lucinògens

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha retirat del mercat 334 polseres i arracades que contenien llavors tòxiques molt perilloses procedents de l'Equador que es venien en una botiga de prop de la plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Les llavors són "Abrus precatorius" i "Ormosia coccinea", conegudes col·loquialment com huayuro, i havien servit per fer 248 polseres i 86 arracades.

Segons l'Agència Espanyola de Consum de Seguretat Alimentària i Nutrició, la llavor "Abrus precatorius" conté la toxina abrina, que pot arribar a matar una persona amb una dosi de tres micrograms en sang. És tòxica tant per ingestió com per contacte directe amb una ferida.

 

Les llavors "Ormosia coccinea" són tòxiques per ingestió, amb efectes al·lucinògens i verinosos, segons la Guàrdia Civil.

L'amo de la botiga, un ciutadà equatorià de 61 anys, veí de Sant Cugat del Vallès, ha estat investigat per un presumpte delicte contra la salut pública.

La identificació de les llavors ha estat confirmada per un investigador científic del Consell Superior d'Investigacions Científiques de l'Institut Botànic de Barcelona.

 

Tots aquests objectes han estat retirats del mercat pel Servei de Protecció de la Naturalesa, Seprona, de la Guàrdia Civil, i les diligències instruïdes s'han traslladat al jutjat de guàrdia de Barcelona.

Anar al contingut