Retirades dues fórmules infantils d'arròs per risc de salmonel·losi
S'han retirat dues fórmules a base d'arròs

Retirades dues fórmules d'arròs infantils per risc de salmonel·losi

S'han retirat per precaució, tot i que els casos només s'han donat a França, Bèlgica i Luxemburg

RedaccióActualitzat

Dos productes d'alimentació infantil a base d'arròs han estat retirats del mercat per risc de salmonel·losi, després d'un avís de les autoritats franceses. Es tracta de dues fórmules de la marca Modilac, fabricades per una empresa espanyola i distribuïdes per l'empresa francesa Sodilac.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha rebut la notificació que les autoritats sanitàries franceses havienr etirat les dues fórmules després que es detectés un brot de salmonel·losi a França, Bèlgica i Luxemburg.

Les investigacions realitzades en l'establiment elaborador per part de les autoritats competents no han indicat cap resultat positiu a salmonel·la. Però pel principi de precaució s'ha procedit a la suspensió cautelar de l'activitat de les instal·lacions. També s'ha proposat la retirada del mercat dels productes elaborats en les mateixes instal·lacions. 

La empresa Laboratorios Ordesa ja ha procedit a la retirada del mercat del productes implicats.

Els productes afectats són, d'una banda, uns de la marca Modilac que no han estat distribuïts a Espanya. Però també hi ha productes de la marca Blemil Plus 1 arròs, de 400 g i Blemil Plus 2 arròs, 400 g, de venda exclusiva a farmàcies, amb data de consum preferent anterior a febrer de 2021.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha procedit a les actuacions de control oficial per comprovar la retirada d'aquests productes dels circuïts de venda. 

També es recomana als consumidors que tinguin qualsevol d'aquests productes que no els utilitzin i que retornin als punts de venda, tot i que no s'ha comunicat cap cas de salmonel·losi a Espanya.

Els Laboratorios Ordesa han habilitat un número d'informació per a resoldre qualsevol dubte. És el 900 18 08 73 i l'horari d'atenció és de 9 del mati a 6 de la tarda.

ARXIVAT A:
SalutAlimentació
Anar al contingut