Retirada una cançó de Josetxu Piperrak que la Guàrdia Civil ha denunciat com "ofensiva"
Retirada una cançó de Josetxu Piperrak que la Guàrdia Civil ha denunciat com "ofensiva"

Retirada una cançó de Josetxu Piperrak denunciada per la Guàrdia Civil per "ofensiva"

La cançó es titula "OVNI", un acrònim d'"Objeto Verde Nada Inteligente", i l'associació JUCIL ha interposat una demanda

RedaccióActualitzat

La discogràfica El Dromedario Records retirarà del mercat la cançó "OVNI", de Josetxu Piperrak & The Riber Rock Band, després de la demanda interposada per l'associació professional Justícia Guàrdia Civil (JUCIL) per considerar-la "ofensiva i injuriosa" contra el cos.

El títol de la cançó és un acrònim d'"Objeto Verde Nada Inteligente", i la lletra conté estrofes on es burlen dels guàrdies civils:
 

 

"Són d'una altra galàxia, d'una altra civilització, i no poden ser humans perquè no tenen cor. Els seus superpoders, una cosa sobrenatural, converteixen en terrorisme una baralla de bar."


L'acord de demanda ha estat adoptat en un acte de concilicació celebrat en el jutjat de pau de Barañain, a Navarra, on no hi van assistir els integrants del grup musical.
 

"El Dromedario Records S. L. es compromet a la retirada dels suports fonogràfics del mercat i la reitrada de la distribució digital mitjançant la venda de la cançó objecte de conciliació de les plataformes de venda corresponents."

 

La mateixa cançó que va sonar en el trasllat dels presos

Paradoxalment, aquesta mateixa cançó és la que va sonar al furgó de la Guàrdia Civil mentre traslladava els presos independentistes per primer cop des de la presó de Lledoners cap al Tribunal Suprem.
 

S'ha autoritzat que la discogràfica expliqui les causes de la retirada de la cançó del mercat a la seva pàgina web.

ARXIVAT A:
JudicialLlibertat d'expressió Música
Anar al contingut