Capçalera de la manifestació de treballadors de Nissan, aquest matí (ACN/Aina Martí)
Barcelona

Retencions a la ronda Litoral pel tall dels treballadors de Nissan de la Zona Franca

Demanen a les administracions que actuïn "al màxim nivell" després que l'automobilística xinesa Great Wall Motors hagi demanat més ajudes públiques

RedaccióActualitzat

Més de 600 treballadors de Nissan han tallat aquest matí la ronda Litoral de Barcelona després de manifestar-se al voltant de la fàbrica de l'automobilística japonesa a la Zona Franca.

La protesta s'ha fet després de conèixer el pas enrere del fabricant xinès Great Wall Motors (GWM), que era l'inversor preferent per fer-se càrrec de les instal·lacions que Nissan abandonarà a finals d'any.

En la protesta hi han participat més de 600 treballadors de Nissan (ACN/Aina Martí)

Els treballadors lamenten que l'empresa exigeixi ara més ajuts públics perquè ha redimensionat la producció que vol fer, de 300.000 models, i diu que la planta de la Zona Franca li queda petita.

Per això, reclamen a les administracions actuacions clares i "al màxim nivell" per desencallar una negociació que consideren clau "per al futur del sector de l'automoció" a Catalunya.

El tall de la ronda ha causat retencions en tots dos sentits (ACN/Aina Martí)

El tall del trànsit a la ronda Litoral s'ha fet a l'alçada del Consorci de la Zona Franca. Passades les 12 del migdia la circulació de vehicles s'ha restablert, però amb retencions en tots dos sentits.


El govern, "absolutament compromès"

El conseller de Treball, Roger Torrent, ha assegurat també aquest matí que el govern està "absolutament compromès" a aconseguir la continuïtat de les plantes de Nissan a Catalunya.

En una roda de premsa a l'Institut Pere Martell de Tarragona, Torrent ha explicat que des de la taula de reindustrialització es treballa per aconseguir que s'instal·li a Catalunya un projecte vinculat al sector de l'automòbil elèctric.

ARXIVAT A:
Nissan
Anar al contingut