Barcelona

Retards i incompliment de serveis mínims a Rodalies el tercer dia de vaga dels maquinistes de Renfe

Un 6% dels trens previstos no han circulat, tot i que la ministra alerta que hi haurà conseqüències

RedaccióActualitzat

Els retards i l'incompliment d'alguns serveis mínims marquen, aquest dimarts, la tercera jornada de vaga dels maquinistes de Renfe.

Segons Renfe, un 6% dels trens programats no han circulat. Són 25 trens que no han prestat servei, 111 a tot l'estat. La ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, ja ha advertit els maquinistes que no cobrir els serveis mínims tindrà conseqüències.

Molts dels trens que han circulat ho han fet amb retard. Segons ha informat la companyia, la demora pot ser superior a les dues hores en el cas de l'R2 nord per anar a l'aeroport, mentre que en direcció a Sant Celoni és de mitja hora. A l'R3, la línia de Puigcerdà, els retards són de més d'una hora. I a l'R1, la línia del Maresme, els trens van amb mitja hora de retard.

 

Està previst que la major part del dia circuli només un 33 per cent dels trens regionals i de Rodalies. Entre les sis i dos quarts de deu del matí s'havia establert un servei del 66 per cent, el mateix que es donarà entre les cinc de la tarda i dos quarts de nou del vespre.

L'afectació és menor a les línies de llarg recorregut, on circulen tres de cada quatre trens.

El sindicat SEMAF ha convocat la vaga perquè considera que Renfe incompleix els acords del conveni. Aquest dilluns va decidir que es farien tres jornades més: els dies 24 i 29 de juny i l'1 de juliol.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut